BEZ OZLIJEĐENIH

Kod Čiova potonula jedrilica

03.10.2009 u 14:11

Bionic
Reading

Motorna jedrilica u kojoj je bilo četvoro poljskih državljana sinoć je nakon udara u dno potonula na dubini od tri metra kod Srednje Klude kod Čiova, a posadu s jedrilice uspjela je preuzeti brodica u prolazu

Članovi posade - dvije ženske i dvije muške osobe - nisu ozlijeđeni i smješteni su u ACI marinu Trogir.

Oko potopljene jedrilice nema onečišćenja mora. Lučka kapetanija će obaviti očevid, a protiv voditelja jedrilice bit će podnesen optužni prijedlog, rekla je glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

U priopćenju se pojašnjava da je je jutros u 7,30 sati Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila od čuvara ribogojilišta dojavu o potopljenoj jedrilici kojoj kod Srednje Klude kod Čiova viri samo jarbol, te da je djelatnik Lučke ispostave Trogir isplovio s gumenjakom na mjesto potonuća.

Radi se o 14-metarskoj motornoj jedrilici "Galera", oznake 185-TG, u najmu kod charter tvrtke Navigator d.o.o.

U priopćenju se dodaje i da je noćas u 3,05 sati preko Obalne radio postaje Split javljeno je da je s jahte ispred marine Kaštela upućen poziv za pomoć. Radilo se o jahti charteru "Aniela" s tri poljska državljanina koji zbog iznenadne jake bure nisu mogli pronaći ulaz u marinu te su ispalili raketu. Dežurni u marini isplovio je s gumenjakom i pokazao im put do veza u 3,45 sati, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.