'BEZGREŠNA' POLICIJA

Kočiša Čičin Šain dobila kaznenu prijavu

18.05.2009 u 11:45

Bionic
Reading

Predsjednica Gradskog odbora Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati i druga na listi za zagrebačku Gradsku skupštinu Alenka Kočiša Čičin Šain nakon sinoćnjeg incidenta zaradila je kaznenu prijavu zbog ometanja policajca u vršenju službene dužnosti, izvijestila je glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba

Iako je sinoć Ljuba najavila internu istragu o postupanju policajca koji je bio u službi osiguranja zgrade Ministarstva vanjskih poslova, jutros spominje da je on postupio u skladu s policijskim pravilnikom.

Kaže da se Čičin Šain nije obazirala na policajčeva upozorenja da ne smije parkirati ispred MVP-a. Ona je, kažu u policiji, dva puta vozeći automobil unazad udarila policajca i zadala mu pritom lakše tjelesne ozljede. On je na to odgovorio repetiranjem pištolja.

Hitna pomoć sinoć jest intervenirala, jer je policajcu navodno pozlilo. No ako mu je gospođa Čičin Šain doista nanijela ozlijede, zašto nije podignuta kaznena prijava zbog nanošenja lakših tjelesnih ozljeda?


U ovom je incidentu riječ policajca protiv riječi Alenke Kočiša Čičin Šain. HNS-ovci spominju nadzorne kamere na zgradi Ministarstva, no u policiji to ne spominju, a očevidaca nije bilo. Glasnogovornica Ljuba također osuđuje ponašanje HNS-ovaca, za koje kaže da su prejudicirali događaj te policiji nisu dali da u miru provede istragu.

U HNS-u su pak ogorčeni ponašanjem policajca. Pitaju se koliko je običnih građana, koji nemaju pristup medijima kao Čičin Šain, doživjelo nešto slično. Glasnogovornik Igor Koloman ističe da se u Hrvatskoj ne smije događati da se na bilo koga zbog pogrešnog parkiranja repetira pištolj.

Dodaje kako se iz policijskog izvješća vidi kako pokušavaju prikriti krivnju policajca. 'Alenka Kočiša Čičin Šain i HNS ustraju na stavu da je u ovom slučaju policajac prekoračio ovlasti'. Tražit ćemo snimku nadzorne kamere', kaže Koloman te dodaje kako 'ovu priču zasigurno neće pustiti'.