šef hep-a s optužnicom

Koalicijski partneri očekuju potez Plenkovića u slučaju Barbarić: 'Ovo ne izgleda dobro'

02.12.2023 u 21:48

Bionic
Reading

Uporno je ignorirao Državni inspektorat i kazne jer ne uklanja bespravno izgrađenu vilu. Šef HEP-a Frane Barbarić tvrdio da je sve radio u skladu sa zakonom, no demantirala ga je odluka Upravnog suda, a i splitsko tužiteljstvo s optužnicom protiv njega. Barbarić s funkcije ne odlazi, a osim oporbe konkretan potez od premijera po tom pitanju očekuju i koalicijski partneri.

I kuća i sve oko nje do Božića trebaju biti srušeni. Ili će to obaviti o svom trošku vlasnik, Frane Barbarić, kako je i najavio, ili pak, kako doznaje Nova TV, državni inspektorat.

Uz financijski gubitak Barbarić ima i teret optužnice - tužiteljstvo tvrdi da je počinio kazneno djelo bespravne gradnje na zaštićenom obalnom području. Prijeti mu od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. Čelnik HEP-a s optužnicom - koalicijski partner HDZ-a to naziva neprihvatljivim. Od Andreja Plenkovića očekuje potez.

'Ovo ne izgleda dobro, kad nešto ne izgleda dobro onda to snosi određene političke konzekvence, pustimo premijera da donese odluku razuman je on čovjek shvaća i on da nije ovo dobra poruka i da jednostavno mora nešto po tome poduzeti, mi ćemo mu dati prostora da to i učini', rekao je šef HSLS-a Dario Hrebak.

'Na tom primjeru se pokazuje da pravna država funkcionira, a kako to njemu sve skupa izgleda to morate njega pitat, meni ne izgleda dobro', dodaje.

Vila Frane Barbarića Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Barbarić danas o svemu šuti. Njegov odvjetnik tek poručuje da se zakon poštovao i da će se žaliti na odluku suda te u svemu vidi politički pritisak.