SPORNI SMRAD

Klemm i Jukić napali Milanovića sa 6 dana zakašnjenja

26.10.2015 u 12:43

Bionic
Reading

Šest dana nakon što je premijer Zoran Milanović u emisiji Veto na Jabuka TV-u rekao da je tzv. braniteljski šator u Savskoj 'prljav u svakom pogledu' te mu 'smrdi ovo što već godinu dana traje u Gradu Zagrebu', tu njegovu izjavu osudili su Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, i Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi

'U nedavnom gostovanju na Jabuka TV-u predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je da šator u Savskoj – u kojem su branitelji i najteži invalidi Domovinskog rata prisiljeni boraviti već godinu dana zbog njegove politike – smrdi. Iako ta izjava ponajviše govori o elitističkom predsjedniku Vlade i njegovom kućnom odgoju, ona je samo nastavak dosadašnjih Milanovićevih omalovažavanja hrvatskih branitelja. Podsjetimo se, Domovinski rat Milanović nazvao je građanskim, Hrvatsku slučajnom državom, a branitelje niskoobrazovanom sirotinjom', priopćili su Klemm i Jukić u ponedjeljak.

'Mi, hrvatski branitelji i najteži invalidi Domovinskog rata, pokazali smo svoju hrabrost i dostojanstvo onda kada je bilo najpotrebnije. Danas imamo slobodnu i samostalnu Hrvatsku u kojoj Zoran Milanović može sjediti u premijerskoj fotelji i svisoka gledati na one čije su mu žrtva i hrabrost to omogućile', naveli su Klemm i Jukić, zaključno pozivajući 'hrvatske branitelje Domovinskog rata da ne nasjedaju na provokacije premijera na odlasku jer su uvrede i izazivanje incidenata njegov jedini program'.

Premijer Milanović dotaknuo se šatora u Savskoj, komentirajući u utorak, na inzistiranje novinara Sanjina Španovića, postrojavanje HDSSB-ove 'crne brigade'.

'Ovo je operetna manifestacija te su doveli nekakve dečke da pariraju HDZ-u. Rekao sam neki dan i ponovit ću to: ne odobravam takvu vrstu paradiranja jer je to bez veze, međutim ono što osuđujem i što mi smrdi je ovo što već godinu dana traje u Gradu Zagrebu – ovaj šator prljavi. Mislim, on je prljav u svakom pogledu', kazao je Milanović. A crnokošuljaši?

'Dok ovi ne budu zaista nasilni, a to zasad na vidim, dok to sve bude na razini nekakve meni komične simbolike i parade, baš me briga', rekao je Milanović, dodajući da mu se to ne dopada, ali i da 'ti ljudi nisu naoružani i nikome za sada ne prijete'. Odbio je odgovoriti na pitanje isključuje li suradnju s HDSSB-om.