Vrijeme

Kiša jenjava, no uskoro dolaze niže temperature i prve pahulje

08.11.2017 u 06:35

Bionic
Reading

Slabljenje oborina i temperature iznad 10 stupnjeva predviđaju se narednih dana, no s dolaskom idućeg tjedna, i to će se promijeniti...

Srijeda je donijela u unutrašnjosti pretežno oblačno, ponegdje i maglovito vrijeme, uz povremenu kišu većinom u prvome dijelu dana.

Vrijeme 8.11. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na Jadranu, previđa Državni hidrometeorološki zavod, promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima posebice poslijepodne. Ponegdje kiša, poglavito u Dalmaciji, a na krajnjem jugu još moguće i obilnija. Vjetar većinom slab, u središnjim područjima ponegdje umjeren sjeverni, a u istočnim istočni pa jugoistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, na krajnjem jugu i jako, a u noći i ujutro na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana još bura.

Temperatura zraka između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva, u gorju ujutro i malo niža. Na Jadranu najniža jutarnja od 7 do 12, a najviša dnevna 13 do 17 stupnjeva.

  • +11
Nevrijeme u Zadru Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc / CROPIX

U Zagrebu pretežno oblačno, uglavnom u prvome dijelu dana povremeno uz malo kiše. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka uglavnom od 7 do 10 Celzijevaca.

Promjenjivo oblačno uz malu količinu kiše i dnevni maksimalac od 14 stupnjeva predviđa se za Split. Prvi dan bez kiše u Splitu bi trebala biti subota, kada bi temperatura mogla doseći 15 stupnjeva.

U Osijeku oblačno i tmurno s temperaturama od 9 do 14 Celzijevih stupnjeva, dok je u Gospiću nešto hladnije uz raspon od 6 do 11 stupnjeva. 

Rijeka bez kiše u srijedu i naredna tri dana, uz temperature od 10 do 14 stupnjeva. 

U Istri, prema predviđanjima Istrameta, pretežno oblačno i nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu, naročito uz zapadnu i južnu obalu Istre te na kvarnerskim otocima. Slaba do umjerena bura tijekom dana će okrenuti na slabo jugo. Jutarnje temperature zraka od 3 do 9 Celzijevih stupnjeva, dnevne vrijednosti između 14 i 16.

U cijeloj zemlji idućega tjedna očekuju nas znatno niže temperature i jutarnji minusi, uz mogućnost snijega u Lici i Gorskom kotaru, kao i Zagrebu. 

  • +30
Oborinsko nevrijeme zahvatilo jug Istre Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL