IZDANO UPOZORENJE

Pala kiša, Split i okolica bez pitke vode

07.11.2017 u 12:23

Bionic
Reading

Samo jedan dan ozbiljnih kiša ponovno je zamutio vodu na širem splitskom području, pa su iz gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija u utorak poslali upozorenje o prokuhavanju, koja do daljnjega vrijedi za gotovo 400 tisuća stanovnika

'U tijeku su ispitivanja kemijskih i mikrobioloških parametara. Savjetujemo da se voda za piće prije uporabe istaloži, a zatim samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, tuširanje i ostale sanitarne potrebe. Mjera ostaje na snazi do daljnjega', poručili su iz ove tvrtke.

Po službenom objašnjenju, do zamućenja je došlo na izvoru rijeke Jadro u ponedjeljak, a takva voda postupno ulazi u vodoopskrbne sustave Splita, Solina, Kaštela i Trogira.

Ova splitska tvrtka ima gotovo pet stotina zaposlenih i prihode veće od 250 milijuna kuna, nedavno je čak uzela kredit kako bi podigla novi kat na svojoj upravnoj zgradi, a s druge strane bilježi više od 50 posto gubitka zahvaćene vode i već desetljećima nije u stanju izgraditi taložnicu i filtere vrijedne oko milijun eura, koji bi drugom najvećem gradu u državi osigurali normalnu opskrbu vodom.