PROGNOZA

Vrijeme se pogoršava, pogledajte gdje će za vikend biti snijega

07.11.2017 u 06:51

Bionic
Reading

U utorak se u cijeloj zemlji povremeno očekuje kiša, većinom u Gorskome kotaru i Lici te osobito u Dalmaciji uz izraženije pljuskove. Snijeg je moguć u gorju, no za vikend stiže i u niže dijelove

Promjenljivo, u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj pretežno oblačno, prognoza je Državnog hidrometeorloškog zavoda za utorak. Povremeno kiša, većinom u Gorskome kotaru i Lici te osobito u Dalmaciji uz izraženije pljuskove mjestimice obilnija.

U prvome dijelu dana u gorju, uglavnom iznad 800 metara, mogući su susnježica i snijeg. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu umjerena i jaka, na udare i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a drugdje jugo i jugozapadni vjetar.

Vrijeme 7.11. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Vjetar u drugome dijelu dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 17, u središnjim i gorskim krajevima od 6 do 11 stupnjeva.

U Zagrebu oblačno, povremeno s kišom. Puhat će slab i umjeren, na udare uglavnom u okolnom gorju i jak sjeveroistočni vjetar. Temperatura zraka između 7 i 10 Celzijevih stupnjeva.

U Splitu kiša s dnevnim maksimalcem od 15 stupnjeva, a temperatura će u nastavku tjedna nastaviti padati. Prestanak oborina predviđen je pak za vikend.

Snijeg u Gorskom kotaru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Edi Prodan/Novi list

I Osijek u utorak uz kišu i dnevni raspon od 8 do 15 Celzijevaca. Najhladnije u ovoj gradu bit će u nedjelju kada bi maksimalac trebao iznositi tek sedam stupnjeva. Kiša će oslabjeti u četvrtak i petak, no za vikend se vraća.

U Rijeci se od srijede očekuje prestanak oborina i rast temeprature. Dnevni maksimum za utorak je 12 stupnjeva. 

Snijeg bi za vikend mogao padati u Gospiću, koji je trenutno na 5 Celzijevaca. Najviša temperatura tijekom tjedna predviđena je na 11 stupnjeva. 

U cijeloj zemlji u srijedu na Jadranu promjenljivo oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom. U ujutrašnosti većinom oblačno ponegdje uz malo kiše. Vjetar slab, na Jadranu slabo do umjereno jugo. Temperatura zraka uglavnom od 7 do 13, na Jadranu između 11 i 16 stupnejva.