vremenska prognoza

Kiša će nas gnjaviti do nedjelje a onda slijedi proljepšanje, evo gdje će temperature dosezati 30 stupnjeva

29.06.2018 u 07:35

Bionic
Reading

Oblačno vrijeme s povremenom kišom i pljuskovima, uz koje su se hrvatski građani probudili u petak, nastavit će se tijekom cijelog dana, posebice u kopnenom dijelu zemlje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Promjenjivo oblačno s kišom uglavnom će biti u unutrašnjosti, dok će na Jadranu uglavnom prevladavati sunčano. No, i na Jadranu postoji mogućnost za lokalne pljuskove, pogotovo na krajnjem jugu, prognoza je DHMZ-a.

Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, u gorju sjeveroistočni, mjestimice s jakim udarima, dok će duž obale ujutro puhati bura, a kasnije sjeverozapadnjak.

Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti kretat će se od 21 do 26 stupnjeva Celzija, dok će na Jadranu one biti koji stupanj više te se kretati od 24 do 28 stupnjeva.

U subotu će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, još ujutro uz mogućnost za mjestimice malo kiše, a poslijepodne poneki pljusak s grmljavinom.

Na Jadranu će biti sunčanije i uglavnom bez oborina ili uz lokalni pljusak na širem riječkom i dubrovačkom području. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura, a poslijepodne zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka kreta će se od 12 do 17 stupnjeva, na Jadranu od 18 do 22, a najviša dnevna kretat će se uglavnom između 24 i 29 stupnjeva.

Od nedjelje nas očekuje proljepšanje vremena, u većem dijelu zemlje bi trebalo biti sunčano, a temperature bi sljedeći tjedan u nekim krajevima, poput Šibenika, mogle dosegnuti i 30-ak stupnjeva. No, sredinom tjedna opet su moguće kiše.

Kakve će temperature biti sljedećih tjedan dana i gdje bi mogla padati kiša, pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a:

  • +6
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: screenshot / tportal

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će biti razmjerno povoljne. Iako su i dalje moguće tegobe uzokovane vremenom, one će prema kraju dana biti slabijeg intenziteta, prognoza je DHMZ-a.

  • +79
Ilustrativna galerija / Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić