IZUZETNO VJEŠTI LOPOVI

Kerumu ukrali 2,5 milijuna kuna?

kerumova kuća na mejama

kerumova kuća na mejama

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkić/Cropix

O provali i pljačkanju doma splitskog gradonačelnika Željka Keruma iz policije ne žele iznositi veće detalje, a mediji doznaju kako se iz krugova bliskih istrazi može doznati kako je Kerum prijavio krađu iz svog sefa u kojem je navodno bilo više od dva milijuna kuna i vrijedan nakit njegove nevjenčane supruge Fani Horvat

Lopovi su iz sefa, navodno, ukrali oko 1,8 milijuna kuna gotovine te nakit vrijedan više od 100 tisuća eura. Novac i zlato se nisu nalazili u istom dijelu kuće pa je lopov, ili više njih, morao malo više hodati po kući nego što je možda i planirao, piše Slobodna Dalmacija. Navodno zbog prezaduženosti splitski gradonačelnik novac nije želio primati na račune jer bi banke odmah na njih 'sjele'. Zato ga je, piše Večernjak, i držao u kući.

Priča se i kako policija istražuje druge okolnosti, jer je Kerum navodno u ozbiljnim financijskim problemima. Kako se šuška, izgubio je hotel Neva u Podstrani, a nedavno i Perisku te i hotel Marjan koji ga je uvukao u debele dugove. Mnogi kažu kao se radi o zaista čudnoj krađi, jer sumnjaju i da se u Kerumovu vilu na Mejama u Splitu uopće može provaliti. Podsjetimo, provala se dogodila u noći između subote i nedjelje: u kuću su provalile nepoznate osobe probivši trostruko osiguranje. Naime, Kerumova vila 'propisno' je osigurana. Videonadzor na 'svakom kantunu', alarmni uređaji, visoki zidovi...

Splitski gradonačelnik Željko Kerum bio je bez komentara o samoj pljački, kao i o visini nastale štete.

'Dva su načina kako ovo mogu komentirati – dobronamjerno ili zlonamjerno. Dogodila se pljačka, policija radi svoj posao i sreća je što nikoga nije bilo u kući. Moglo mi je stradati dite ili trudna žena', počeo je tumačiti Slobodnoj Kerum, no svakom riječju bijes mu se, piše splitski dnevnik, pojačavao.

'Ono zlonamjerno je što mi već rade svi. Ma kako se može slušati priča suside koju ni ne znam, bolesne žene, neke Vanje. A koji su to novinari koji napišu kako treba kriminalce počastiti jer su Keruma opljačkali. Dosta mi je, umoran sam od gadosti i podmetanja…', uz psovku je okončao svoju reakciju splitski gradonačelnik.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!