STOP ZABUŠAVANJU

Kerum zabranio Facebook

19.10.2010 u 15:25

Bionic
Reading

'Big Brother' u splitskoj gradskoj upravi napravio je analizu posjećenosti web stranica i utvrdio da činovnici najviše vremena potroše viseći po društvenim mrežama

Kerumova gradska uprava, čini se, prilično je nemilosrdna prema zaposlenicima koji zabušavaju tijekom radnog vremena: pravu malu buru nezadovoljstva izazvala je odluka da se u sjedištu splitske gradske vlasti u Banovini zabrani pristup

Facebooku.

Kako doznajemo, gradske činovnike – navikle na često surfanje web stranicama koje nemaju veze s njihovim poslom – ovih dana dočekao je zabranjen pristup najvećoj svjetskoj društvenoj mreži. U početku se mislilo da se radi o tehničkim poteškoćama, no kada je službeno obavljeno da nema više 'Facea' - nastala je nervoza. Kako skratiti dugih osam sati na radnom mjestu bez chata, igrica i komentiranja statusa?

Razlog ovom potezu, po svemu sudeći, doista nije cenzura, jer su gradski činovnici i dosad dobro pazili da se kakvom objavom ne zamjere nadređenima, već želja šefova da ih natjeraju na malo više rada. 'Big Brother' iz Banovine, naime, napravio je analizu posjećenosti web stranica, pa utvrdio da se baš na Facebooku provode sati i sati.

'Ako su društvene mreže nekome potrebne za obavljanje posla i ako ima želju za njima, neka nam se javi, omogućit ćemo mu pristup', službeni je komentar koji smo dobili iz splitske gradske uprave.

Inače, u samoj Banovini strogo se kontrolira prisutnost na poslu, ne toleriraju se kašnjenja i produžene marende, svima osim samom gradonačelniku Željku Kerumu. On, pak, posao shvaća puno ležernije od svojih prethodnika, pa ga se u sjedištu gradske uprave i ne viđa suviše često.