AFERA VRTIĆI

Kerum se nije pojavio na suđenju

28.01.2010 u 13:19

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum nije se jutros pojavio na Prekršajnom sudu u Splitu u vezi s 'aferom vrtići', a nova je rasprava zakazana za 8. ožujka

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je u rujnu prošle godine optužni prijedlog protiv Keruma i grada Splita zbog kršenja zakona o javnoj nabavi.

Po optužnom prijedlogu nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti da gradonačelnik i grad za uređenje novih vrtića bez objave primjene pregovarački postupak, a ugovori o izvođenju radova na dvama vrtićima bili su sklopljeni s tvrtkom Taho-keramika u vlasništvu Ivice Livaje.

Naime, kako nisu bili ispunjeni uvjeti za pregovarački postupak, jer nije bilo razloga za hitnost, ODO je tražio da se grad Split kazni sa 150 tisuća, a Kerum s 50 tisuća kuna. Kerumov odvjetnik Miroslav Šarić na sudu je kazao kako će se gradonačelnik naknadno pismeno očitovati o optužnom prijedlogu.

'Ovo je bio uobičajen postupak, a Kerum je iskoristio svoje pravo da se pismeno očituje. Ništa ne želim govoriti o tome što će pisati u tom očitovanju jer bi to bio pritisak na pravosuđe', kratko je za medije prokomentirao današnji gradonačelnikov nedolazak na sud odvjetnik Šarić.

Na raspravu 8. ožujka osim Keruma pozvana je dogradonačelnica Anđelka Visković i Kerumovi suradnici: pročelnica gradske službe za javnu nabavu Katarina Nataša Merćep, pročelnica za prosvjetu Ines Milina Ganza i stručna savjetnica za predškolski odgoj Ana Mari Kljaković.