U MINUSU 1,3 MILIJARDE KUNA

Kerum sadi bijeli luk i ne zamara se dugovima

06.07.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Željko Kerum našao je kupca za svoj hotel Marjan na splitskoj Rivi, što bi mu moglo pomoći da se riješi dugova koji iznose oko 1,3 milijarde kuna

Fina još nije odobrila pokretanje predstečajnog postupka nad tvrtkom Kerum d.o.o., ali predstečajni postupak pokrenut je nad njegovim drugim dvjema tvrtkama, Nevom Kerum čiji je dug 541 milijun kuna i Adriatic d.d. koja duguje 191 milijun kuna. Riječ je o tvrtkama koje su, kao i Kerum d.o.o., u blokadi već 10 mjeseci, a njihov ukupni dug premašuje 1,3 milijarde kuna piše Večernji list.

Željko Kerum potvrdio je informaciju da je pronašao kupca za hotel Marjan na splitskoj Rivi. 'Ne mogu o tome govoriti, nije mi dopušteno. Kada se sve sredi i sjedne na svoje mjesto, znat ćete!', rekao je Večernjaku u trenutku kada je bio u Ogorju, gdje bratu Juri pomaže u sadnji bijelog luka.

'Evo me, radim, posao mi je dao brat, ali nisam rukovoditelj. Jure rukovodi, ja slušam. On je glavni!', rekao je Kerum, ali nije htio govoriti o prijedlogu za pokretanje predstečajne nagodbe za Kerum d.o.o.

Kerum d.o.o., piše Večernji, ima oko 400 milijuna kuna dugoročnih i 200 milijuna kuna kratkoročnih obveza. Sve trgovine, robu i opremu, Kerum je prodao, a radnike su preuzeli novi vlasnici: Tommy, Konzum, Studenac, Gavrilović i Robola. No dugovanjima i predstečajnim nagodbama dobro raspoloženi Kerum jučer se nije htio zamarati.