JUČER S SDP-OM, DANAS S HDZ-OM

Kerum ostao na vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji

19.06.2013 u 13:16

Bionic
Reading

Nakon što je u utorak glasovima svojih pet vijećnika pomogao SDP-u u formiranju vlasti u Splitu, Željko Kerum je već u srijedu isto to napravio i za HDZ u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Njegova Hrvatska građanska stranka ovaj put je ušla u formalnu koaliciju s HDZ-om, a zauzvrat je Kerumov zet Petroslav Sapunar dobio još jedan mandat kao predsjednik Županijske skupštine

Odluka je bila očekivana, pa će uz 23 glasa HDZ-ove koalicije i sedam HGS-ovaca župan Zlatko Ževrnja imati stabilnu većinu i potporu u Skupštini. Za potpredsjednike su izabrani Damir Ćosić iz HSP AS-a te, u ime oporbe, Veljan Radojković iz SDP-a.

Sam Željko Kerum tvrdi da je vlast u Splitsko-dalmatinskoj županiji u prošle četiri godine 'radila dobro i to je prepoznato', pa će jednakim ritmom nastaviti i dalje. Podsjetimo, upravo je Splitsko-dalmatinska županija s preko 52 tisuće nezaposlenih i relativni i apsolutni hrvatski rekorder. Od njenog formiranja početkom devedesetih na vlasti se nalazi HDZ.

Protiv ovih imenovanja glasovali su vijećnici Saveza za građansku i etičku Hrvatsku Ivana Grubišića. Kandidat za župana bio je posebno razočaran ishodom događaja.

'Velike stranke i Kerum, pa to je najgora moguća kombinacija! To je samo interes i ništa više! Mi smo protiv ovakve trgovine, a siguran sam i da je narod nije želio', kazao je Grubišić.

Župan Zlatko Ževrnja kurtoazno je pozvao sve vijećnike na suradnju za dobrobit građana, a Kerumova desna ruka Jure Šundov smatra da koalicija s HDZ-om 'daje ozbiljnost Splitsko-dalmatinskoj županiji'.