NAVIJAO ZA NJEGA

Kerum oduševljen Trumpovom pobjedom, a ima i savjet

09.11.2016 u 13:41

Bionic
Reading

Bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma razveselila je pobjeda Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima; kaže da je navijao za njega iz više razloga, između ostalog i zato što su ga mediji u već u startu kampanje proglasili gubitnikom

'I ne znam zašto se kod nas u Hrvatskoj stvorio dojam da smo svi na strani Hillary Clinton - evo, ja nisam bio i baš mi je drago da je Trump dobio', kazao je Kerum za tportal.

'Jest da nema političkog iskustva, ali naučit će: evo, vidite da je nakon pobjede održao korektan govor i da više nije tako žestok. Amerikom ionako ne upravljaju samo predsjednici, nego i moćnici koji postavljaju kandidate. To su korporacije i kapital. Nešto slično kao kod nas, samo što je to u Americi puno više izraženo. Iza Trumpa stoje ljudi i on neće napraviti nered, samo će učvrstiti sigurnost kod njih, pojačati kontrole i angažirati se da bude manje terorističkih napada i ostalog', predviđa bivši splitski gradonačelnik.

Društvenim mrežama brzinom munje krenule su se širiti usporedbe o Donaldu Trumpu kao 'Kerumu na nuklearni pogon' i fotomontaže novog američkog predsjednika s fetom pršuta na čelu. Njega, kaže, to ne smeta.


'U jednom dijelu se i možemo uspoređivati jer i on je imao svojih uspona i padova, kao i ja, ali u drugome ne možemo jer Trump nije sam napravio svoj biznis. Njegova obitelj time se bavi skoro pa oduvijek i novac je naslijedio od oca. A i dosta je stariji od mene jer ima sedamdeset godina; kod nas bi bilo nepojmljivo da je netko u tom dobu na vrhuncu karijere', objašnjava Kerum.

Za svaki slučaj, još jednom smo ga zamolili da prokomentira hrvatske paralele Kerum - Trump, no nije se dao uzrujati:

'Ma, čovjek je uspješan i nema veze šta tko piše.'