GRADONAČELNIKOVO LICE I NALIČJE

Kerum novinaru: Jedi govna, majmune glupi!

14.08.2009 u 14:47

Bionic
Reading

Splitskom gradonačelniku Željku Kerumu četvrtak definitivno nije bio njegov dan: otkrilo se da je šest milijuna kuna vrijedan posao uređenja novih dječjih vrtića bez natječaja povjerio tvrtki svojeg prijatelja Ivice Livaje, a potom je skandaloznim ponašanjem uništio i predstavljanje novih Hajdukovih pojačanja, braće Sharbini

Kerumu su, naravno, za sve krivi mediji, pa je opleo po njima toliko da su počeli otvoreno sumnjati u njegovu stabilnost: najprije je novinaru Slobodne Dalmacije Damiru Petranoviću na jednostavan upit da komentira sporni posao poručio 'Jedi govna, majmune glupi', a istog popodneva prekinuo je Hajdukovu konferenciju za tisak bezobraznim upadicama sa strane, prekidanjima i nervoznim urlanjem.

'Da je po novinarima, ja bih odavno bio u zatvoru', 'Prekidaj ovo, novine pišu netočno!' pristojni je dio Kerumove eskapade, nakon koje su čak i poslovično pokorni sportski novinari ostali osupnuti.

Teško prepričljivi show splitskog gradonačelnika nastavio se i u petak: na izvanrednoj konferenciji za novinare objavio je da odustaje od izravne pogodbe s Livajom, raspisuje javni natječaj i odgađa rok za otvaranje šest novih vrtića.

'Za to su krivi novinari Damir Petranović i Dragan Miljuš s Index.hr-a!' vikao je Kerum. Prvi novinar igrom slučaja nije bio prisutan, no drugoga je potjerao i zabranio mu pristup zgradi Gradske uprave.

Državno odvjetništvo, kako je potvrđeno, službeno je od Grada Splita zatražilo 'žurnu dostavu sve relevantne dokumentacije oko uređenja novih gradskih vrtića', nakon čega će odlučiti o daljnjem postupanju.