GLUHI TELEFONI

Kerum: Jedva čekam kavu s Jadrankom

10.08.2010 u 17:53

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik tvrdi da nije izbjegao kavu s premijerkom u Splitu jer ga ona – nije ni zvala. Dapače, tvrdi da je Jadranki čak i pisao pismo, no ona mu nije odgovorila

'Više sam puta u posljednje vrijeme bila u Splitu, ali gospodin gradonačelnik se nijednom nije odazvao pozivu da popijemo kavu. Šteta. Iz toga uvijek može izaći nešto dobro za Split, za županiju i za Vladu', izjavila je premijerka Jadranka Kosor prilikom svoga iznenadnog pojavljivanja u Splitu. Reakciju Željka Keruma nije trebalo dugo čekati.

'Iz Ureda predsjednice Vlade dosad nismo primili ni službeni ni neslužbeni poziv za sastanak ili kavu', obavijestili su medije iz Kerumovog ureda. On, tvrdi se, 'jedva čeka' Jadrankin poziv – samo ga se, eto, ona dosad nije udostojila nazvati, već mu nenajavljeno šeta po gradu.

Kerumovi službenici podsjećaju da je još u svibnju ove godine osam dalmatinskih gradonačelnika uputilo otvoreno pismo premijerki i zatražilo razgovor na temu Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, no Zagreb ih je ignorirao. Iz Splita su na tematsku raspravu o brodogradilištima zvali i ministra Đuru Popijača, ali on se također oglušio – poslao je državnog tajnika Ruđera Friganovića, a on je nakon nekoliko sati rasprave pobjegao natrag u Zagreb.

'Škver je jedna od bitnijih tema za razgovor, ali ne i jedina', diplomatskim rječnikom poslužili su se u Kerumovom uredu.

U novoj hrvatskoj sapunici sada se očekuje Jadrankin odgovor...