HDSSD-OVCI O GRADONAČELNIKU

'Kerum je dokaz da se u Hrvatskoj ne mora raditi'

16.07.2012 u 15:28

Bionic
Reading

'Kerum je dokaz da se u Hrvatskoj ne mora raditi. Grad funkcionira kao automobil u leru, kotrlja se niz nizbrdicu sve do prve provalije', komentirao je predsjednik HDSSD-a Hrvoje Tomasović (ne)rad splitskog gradonačelnika i njegove sestre. Nevenka Bečić, naime, već gotovo tri mjeseca nije sazvala sjednicu Gradskog vijeća, pa će se ovotjedna održati doslovce u posljednjim danima zakonskog roka. A na njoj će se, između ostalih, raspravljati i o postavljanju spomenika Franji Tuđmanu na istočnom kraju Rive, točno na mjestu gdje je Josip Broz Tito 1962. godine održao svoj znameniti govor

Tomasović je, naravno, konsterniran, pa traži da se spomenik Tuđmanu postavi na mjestu nekadašnje fontane Bajamontuša 'koju je Bajin stric rušio, a Baja bi je vratio', kazao je šef HDSSB-a aludirajući na SDP-ovca Marina Jurjevića. Spomenik na ovom mjestu, smatra, smetao bi i gradonačelniku Kerumu 'jer ne bi imao gdje parkirati kada dođe na Rivu'.

HDSSD-ovci su primijetili i da se pokušava osnovati radna skupina za prodaju dionica Hajduka, kojemu je Gradsko vijeće na prošloj sjednici jamčilo za kredit od 60 milijuna kuna', pa upozoravaju da se to ne smije dogoditi bez referenduma Splićana.

'Mi smo digli ruke da se klub sanira, a ne da se takav saniran prodaje. Hajduk mora poslovati kao normalan klub', kazao je Tomasović i podsjetio da USKOK i DORH punih godinu i pol dana nisu odgovorili na njihovo traženje da se ispita je li sve oko najavljene prodaje Hajduka čisto.

'Zakon o sportu kreirao je ministar Dragan Primorac, koji danas radi kod Jake Andabaka, a ovaj je upravo zaposlio svog čovjeka za predsjednika uprave Hajduka. Pitamo se je li sam Zakon o sportu i preoblikovanje Hajduka zapravo projekt pljačke koji je osmišljen kada je Ivo Sanader bio na vrhuncu svoje moći', kaže Tomasović. Iz njegove stranke upozoravaju da se splitski proračun puni katastrofalno loše, da je Grad već danas u minusu od 44,5 milijuna kuna, te da će i na kraju ove godine manjak u blagajni biti dvjestotinjak milijuna kuna - što je, inače, standard za sve tri godine Kerumovog mandata.

'Potrošena su sva, apsolutno sva namjenska sredstva koja se prikupljaju od građana za sanaciju odlagališta Karepovac. Radi se o preko 60 milijuna kuna, netko za to mora odgovarati', kazao je vijećnik HDSSD-a u Gradskom vijeću Luka Roguljić