NAJSKUPLJI RAZVOD U HRVATA

Kerum će bivšoj ženi dati 730 milijuna kuna?

Fani i Željko Kerum

Fani i Željko Kerum

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što je splitski gradonačelnik Željko Kerum prebacio trgovački centar Joker, vrijedan 100 milijuna eura, sa svoje tvrtke Kerum d.o.o. u svoju drugu tvrtku – Joker nagađalo se da želi spasiti imovinu od ovrha zbog dugova i vjerovnika, no prema pisanju Slobodne Dalmacije, Kerum se za to odlučio zbog razvoda i podjele bračne stečevine

Poslovno-financijski savjetnici smatraju da veliki dugovi tvrtke Kerum nisu njezin osnovni razlog, jer s obzirom na dnevne priljeve novca u brojnim trgovinama, dugoročne poslovne odnose s dobavljačima te veliku imovinu koju posjeduje u obliku brojnih nekretnina, ona još uvijek može stabilno servisirati svoje dugove. Plaćanjem, prebijanjem, odgodama, pa i imovinom ako zatreba. Tvrtka Joker d.o.o. provedbom Ugovora dosad je imala osnivački kapital od 20.000 kuna, a sad ima i nekretninu vrijednu 100 milijuna eura ili 730 milijuna kuna.

To u praksi znači da u bilo kojem trenutku, potpisom jednoga papira, Kerum i njegova bivša supruga Anka mogu podijeliti bračnu stečevinu na način da Anki pripadne Joker d.o.o., a Željku Kerum d.o.o. Prema riječima stručnjaka, ovaj je potez znatno pojednostavnio podjelu bračne stečevine koja se na ovaj način može obaviti jednostavno i bez dizanja galame.
Ankica Kerum bi odmah i posve nesmetano mogla nastaviti upravljati poslovanjem Jokera d.o.o., odnosno imovinom vrijednom najmanje 730 milijuna kuna.

Da Ankica Kerum nakon razvoda doista dobije 730 milijuna kuna, bio bi to najskuplji razvod u Hrvata. Borna Rajić, supruga Luke Rajića dobila je 40 milijuna eura, a razvod Tome Horvatinčića mogao bi zauzeti treće mjesto sa 15 milijuna eura 'odštete'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi