NEZADOVOLJSTVO U STOBREČU

Kerum bi mogao izgubiti istočni dio Splita

25.01.2012 u 16:29

Bionic
Reading

Mjesni odbori Stobreč i Žrnovnica te Gradski kotar Šine, u kojima živi 10-ak tisuća ljudi, žele se odvojiti od grada Splita i osnovati vlastitu općinu! Nezadovoljni su, tvrde, odnosom splitskih vlasti prema istočnim dijelovima grada već 20 godina, a ništa se nije promijenilo ni otkako je Željko Kerum na vlasti

'Nema nas u strategiji razvoja Splita, a ni u proračunu za 2012. nema ničeg iz našeg plana rada. Stobrečka je riva podlokana, plaže su nam završile u moru, nije dovršen kolektor... Mi smo Gradu Splitu iz Stobreča poslali 120 dopisa, a odgovorili su nam na nekih pet posto', kaže Sandra Parlov, predsjednica MO-a Stobreč. Ogorčena je što većina vladajućih zastupnika dolazi iz istočnih dijelova grada, koje su zaboravili.

Stobreču je ukinuta i turistička zajednica pa mjesto nema nikakvu korist od 24.000 noćenja u prošloj godini.

Jerko Aljinović, predsjednik MO-a Žrnovnica, potvrđuje nam tu priču.

'Prikazuju nas kao teret grada Splita s nebrojeno puno problema. Mi mislimo da ćemo te probleme lakše riješiti budemo li samostalni. Ne želimo opterećivati grad, potencijale imamo i vidimo bolji prosperitet budemo li samostalni', kaže Aljinović. Dodaje da su imali niz sastanaka s dogradonačelnikom Jurom Šundovim, vezanih za probleme svog mjesnog odbora, a nikada nisu dobili ni zapisnik da ga mogu prozvati za obećano, a kamoli da su ikakav napredak postigli.

No dogradonačelnik Šundov kaže da o inicijativi izdvajanja nikad nisu razgovarali.

'Nije mi poznato pa vam ne bih mogao komentirati', kaže Šundov

U istočnim dijelovima grada najavljuju da će početi potpisivati peticiju, koju će predati Gradu Splitu i tražiti referendum o svom odvajanju.