'utvrđuju sve okolnosti'

Policija istražuje prosvjedni skup A-HSP-a na kojemu se spalio primjerak tjednika 'Novosti'

02.09.2017 u 14:56

Bionic
Reading

Prosvjedni skup Autohtone-Hrvatske stranka prava koji se u subotu održao u središtu Zagreba zainteresirao je policiju. Iz MUP-a su priopćili da policija utvrđuje sve okolnosti tog prosvjeda na kojemu se, među ostalim, zapalio primjerak tjednika 'Novosti' i prijetilo premijeru Andreju Plenkoviću da se 'ne igra' sa skidanjem ploče s natpisom 'za dom spremni'

'Nemojte se Plenkoviću s time igrati, to je opasno i za vas i za vašu stranku i za one koje vi podržavate. Jer, vi podržavate one koji su palili i i ubijali hrvatsku državu i bili protiv Hrvatske 1991. godine i htjeli veliku Srbiju na teritoriju Hrvatske ili nekakvu Jugoslaviju', poručio je sa skupa Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone-Hrvatske stranka prava.

'Danas, od 11 do 12 sati u središtu Zagreba, održan je uredno prijavljen javni prosvjed u organizaciji Autohtone-Hrvatske stranka prava pod nazivom 'Spomen ploča braniteljima HOS-a u Jasenovcu'. Policija utvrđuje sve okolnosti navedenog javnog prosvjeda, na kojem je sudjelovalo oko 20-tak osoba', stoji u priopćenju MUP-a.