POLITIČAR U BOLNICI

KB Merkur oglasio se o Jurjevićevoj transplantaciji

06.05.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Nakon što su mediji objavili da je Marin Jurjević (61), splitski političar i SDP-ov saborski zastupnik, u ponedjeljak ujutro podvrgnut transplantaciji jetre u KB-u Merkur, oglasio se i ravnatelj te zagrebačke bolnice Dinko Škegro koji je potvrdio da je zahvat prošao u najboljem redu

Škegro je priopćio ne navodeći puno ime i prezime, već samo inicijale Marina Jurjevića da je SDP-ovac hospitaliziran jučer u Kliničkoj bolnici Merkur zbog završne faze kronične bolesti jetre te da je kirurg dr. Branislav Kocman i transplantacijski tim KB-a Merkur tijekom jutra učinili planirani operacijski zahvat. 'Zahvat je protekao uredno kao i neposredan poslijeoperacijski postupak i bolesnik se nalazi u jedinici intenzivnog liječenja', naveo je ravnatelj Škegro.

Istaknuo je kako se, s obzirom na prirodu bolesti, Jurjević već duže vrijeme nalazi na listi čekanja za transplantacijski postupak, što je jedina mogućnost liječenja u toj fazi. Također je zamolio medije da sukladno zakonima o zdravstvenoj zaštiti i zaštiti prava bolesnika poštuju njegovu privatnost.