povratak u normalu

KB Dubrava nakon 217 dana otvara vrata i za pacijente koji nisu zaraženi koronom

06.06.2021 u 13:50

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata zabilježeno je 157 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Prim. dr. sc. Jurica Maraković, dr. med., pročelnik Poliklinike Kliničke bolnice Dubrava, rekao je u razgovoru za HRT da se sutra otvara Poliklinika, a radit će sve ambulante.

KB Dubrava od sutra otvara vrata Smanjivanje broja novozaraženih podrazumijeva i smanjivanje pritiska na bolnički sustav. U KB Dubravi, najvećoj COVID bolnici, trenutno su aktivne tri jedinice intenzivnog liječenja. U bolnici je 110 COVID bolesnika, od kojih je 23 na respiratoru.

Bolnica sutra, nakon 217 dana, otvara svoja vrata i za druge pacijente. Prim. dr. sc. Jurica Maraković, dr. med., pročelnik Poliklinike Kliničke bolnice Dubrava, rekao je u razgovoru za podnevni Dnevnik HTV-a da se sutra otvara Poliklinika, a radit će sve ambulante - oftamološka, otorinolaringološka, sve internističke i kirurške ambulante, kreću dnevne bolnice, dijagnostičke, radiološke pretrage.

'Naručeno je oko 300 pacijenata, a broj će rasti svakim danom. U petak poslijepodne radile su ambulante i dijagnostike u perifernim ustanovama i domovima zdravlja. S obzirom na bolju epidemiološku situaciju, očekuje se i skoro otvaranje bolnice u potpunosti', kazao je.

Pacijenti pri ulasku moraju proći trijažu.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 1482. Među njima su 579 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 55 pacijenata. Preminulo je 6 osoba.

Cijepljenje mladih

U Zagrebu je cijepljenje nastavljeno i tijekom vikenda. Na cijepljenje pozivaju i mlađe ljude - studente i srednjoškolce, koji ostvaruju brojne kontakte.

U Primorsko-goranskoj županiji sutra će iz tamošnjeg Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pozvati na cijepljenje školske djece od 12 do 16 godina. Cijepljenje će se obavljati u ambulantama školske medicine, a prioritet imaju djeca s kroničnim bolestima. Cilj je do početka školske godine cijepiti 50 posto učenika.