LESAR JAVNO ZAPRIJETIO

'Kazneno ću prijaviti premijera Milanovića'

30.11.2012 u 18:50

Bionic
Reading

Šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar najavio je u Intervjuu tjedna na Soundsetu podnošenje kaznene prijave protiv premijera, ako nastavi kršiti Zakon o upravljanju državnom imovinom

'I danas prijeti opasnost da Vlada odlukom o prodaji HPB-a, Croatia osiguranja ili davanjem autocesta u koncesije, na najgrublji način krši Zakon o upravljanju državnom imovinom. A odluke su donijeli da Sabor prije toga nije usvojio strategiju upravljanja državnom imovinom.

Ako tako bude i dalje, podnijet ću kao saborski zastupnik kaznenu prijavu protiv Zorana Milanovića Državnom odvjetništvu, za kazneno djelo protuzakonitog upravljanja državnom imovinom', rekao je Lesar

Za sadašnje stanje, pa i pad BDP-a od 1,9 posto kriv je, smatra Lesar, Radimir Čačić i njegovi ljudi.

'BDP neće rasti ako ne krenu investicije javnog, a posebice privatnog sektora. Linić je tog bio svjestan, no nije smio ništa reći jer je u Vladi. Zeznuo je resor prvog potpredsjednika Vlade i njegovi suradnici', mišljenja je Lesar.

Šef laburista, pojasnio je, na temelju podataka, manje poznatih hrvatskoj javnosti, zašto u Hrvatskoj ni prije Čačića, u posljednjih 20 godina, nije bilo puno investicija.

'Ponašali smo se kao pijane budale! Velika investicija mogao je biti Južni tok, bivši premijer Sanader je imao triput dogovoreni prijem kod Putina i triput je otkazao u zadnjem trenutku.

Drugo je Kina, kad je naša delegacija boravila u Kini, Kinezi su htjeli uložiti dvije milijarde eura, no naši nisu htjeli. Izraelci su pokušali investirati u turizam i ništa', istaknuo je Lesar i dodao da su u Hrvatsku investirale mahom članice Europske unije, koje su strateški birale ključne sektore - financijski, farmaceutski, telekomunikacije i trgovinu na malo.