'SPREGA HDZ-A I VLASNIKA OREŠARA?'

Kaznene prijave protiv uprave 'Hotela Novi'

23.02.2011 u 17:49

Bionic
Reading

Grad Novi Vinodolski, komunalna društva 'Ivanj' i 'Vodovod Žrnovnica' te predsjednik Gradskog vijeća kazneno su prijavili članove uprave 'Hotela Novi' i 'Novi Spa Hotels & Resort' zbog zlouporabe položaja i ovlasti, neizvršavanja zapovijedi i zlouporabe stečaja te ih proslijedili državnom odvjetništvu, priopćeno je iz gradskog ureda

Novovinodolski gradonačelnik Oleg Butković potvrdio je da su kaznene prijave podnesene nakon godinu dana neuspješnih pregovora s hotelskim poduzećem 'Hoteli Novi' iz Novog Vinodolskog, u sastavu kojeg su 'Hoteli Novi d.d.' i 'Hoteli Novi d.o.o.' (potonja tvrtka upravlja luksuznim turističkim kompleksom 'Novi Spa Hotels & Resort').

Od milijardu kuna, kolik je ukupan dug, tvrtka gradu duguje 4,5 milijuna kuna za komunalnu naknadu. Ako se tomu dodaju neplaćene obveze komunalnim poduzećima i neisplaćene boravišne pristojbe turističkoj zajednici, dug, bez zateznih kamata, nadmašuje 11 milijuna kuna, tvrdi gradska uprava.

Oko stotinu i pedeset radnika, koliko ih je trenutačno zaposleno u 'Hotelima Novi', u petak počinje štrajk ako im na mirenju, zakazanu za danas popodne, uprava ne zajamči do petka isplatu čitave plaće za studeni 2010., kazala je Loredana Gluhak, regionalna povjerenica Sindikata turizma i usluga Hrvatske, pokretača štrajka. Radnicima nisu isplaćene plaće ni za prosinac 2010. i siječanj 2011.

Stanje u novljanskoj hotelskoj tvrtki na tiskovnoj konferenciji danas su u Rijeci prokomentirali i članovi gradskog SDP-a Marko Sokolić, Saša Đujić i Marko Tomljanović koji smatraju da državna tijela u slučaju 'Hotela Novi' nisu obavila svoj posao. Najbitnije je, tvrde, zaštititi radna mjesta i učiniti neisplatu plaća kažnjivom, a ne pokrenuti stečaj. Za glavninu problema u tvrtki, složili su se, kriva je 'sprega gradskog HDZ-a i vlasnika hotelskog poduzeća'.