PONOVO S RUŽOM TOMAŠIĆ

Karamarko želi parlamentarne izbore zajedno s predsjedničkim

27.05.2014 u 11:19

Bionic
Reading

Nakon pobjede HDZ-a na izborima za Europski parlament, predsjednik stranke Tomislav Karamarko za Dnevnik Nove TV rekao je da želi prijevremene izbore, te da kao konstruktivna oporba predlažu da se oni održe kada i predsjednički izbori, kako bi se uštedjelo stotinjak milijuna kuna i usmjerilo na poplavljene krajeve. Najavio je da će i na parlamentarnim izborima ponovo biti u kombinaciji s Ružom Tomašić, koja je osvojila najviše glasova na HDZ-ovoj listi

Predsjednik HDZ-a kazao je kako je pobjeda na izborima koju je ostvarila stranka HDZ jasna poruka vladajućoj koaliciji da je vrijeme da odu.

'Imamo ljude koji mogu odmah preuzeti funkcije u Vladi. Moramo regrutirati najbolje ljude, ne stranačke poslušnike', rekao je Karamarko gostujući u 'Dnevniku' Nove TV.

Ne brine ga što je na njegovoj listi najviše glasova prikupila Ruža Tomašić, koja nije članica njegove stranke, kaže da je upalila lanjska formula te da se nada da će ostati istoj kombinaciji i za parlamentarne izbore.

'Ne želim umanjiti uspjeh Ruže Tomašić i Marijane Petir, ali pitanje je bi li ostvarile ovakav rezultat da nisu bile na našoj listi. Zato kažem, mi smo sjeli i sastavili pobjedničku listu', kazao je.

Za Kolindu Grabar Kitarović kazao je da još uvijek čeka njezin pristanak da bude predsjednička kandidatkinja HDZ-a te da ona ima još neke obaveze prema NATO-u. 'Ako pristane, to ćemo odmah objaviti javnosti', kazao je Karamarko, spomenuvši da imaju još dvojicu muških kandidata čija imena ne želi otkrivati.