HDZ-OVA SKALINADA

Karamarko zbunjen lošim rejtingom

29.04.2013 u 16:17

Bionic
Reading

Dva tjedna uoči izbora za Europski parlament i mjesec i pol uoči lokalnih izbora, Karamarkovi suradnici sa zebnjom se pitaju: zašto HDZ-u pada popularnost kao i Kukuriku vladi? Zašto šef nema hrabrosti izbaciti Jadranku Kosor? Zašto u Zagrebu podupire Bandića iako mu on ne obećava ništa? Ako HDZ-ova europska lista podbaci, kako će spriječiti svog zamjenika Prgometa, koji mu se javno suprotstavio, da ga sruši, piše Globus pozivajući se na izvore iz stranke

'Drago, vidio sam da si na Facebooku kritizirao Ružu Tomašić i tako doveo u pitanje našu koaliciju. Samo me zanima zašto si prilikom rasprave o potpisivanju te koalicije šutio' – obraća se predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko svom zamjeniku Dragi Prgometu na sjednici Predsjedništva prošlog tjedna.

'Ja samo htio reći da nije dobro da...', počeo je Prgomet, no Karamarko ga je odlučno prekinuo.

'Drago, molim te prestani, više je svega dosta', vidno nervozan odbrusio mu je Karamarko, piše Globus

Desetak minuta poslije Prgomet je, kako je rekao, zbog drugih obaveza napustio sjednicu.

Iako mi je većina članova Predsjedništva (svi članovi Predsjedništva osim Prgometa došli su s Karamarkove liste) rekla kako se slažu sa šefom jer im desetak dana prije prvih Karamarkovih izbora – izbori za Europski parlament – ne trebaju negodovanja vlastitih članova, ipak ih je iznenadila tolika Karamarkova nervoza.

'Šef je inače strpljiva i smirena osoba i mislim da ga nisam nikada vidio da je izgubio živce', ispričao jedan član Predsjedništva za Globus.

Prgomet već mjesecima bez imalo ustručavanja javno govori što misli pa makar to bilo i kritiziranje Karamarka ili njegovih najbližih ljudi.

Karamarko je brzo shvatio da nikad neće uspjeti ostvariti pristojan odnos s Prgometom pa ga je marginalizirao. Čak je jedno vrijeme prestao pratiti njegove kritike.

Članovi HDZ-ova vodstva otkrivaju Globusu kako je Karamarko potpuno zbunjen HDZ-ovim rejtingom.

'Kukuriku-koalicija pokazala se nesposobnom, stavio sam najbolje ljude na listu za europski parlament, privukao desnicu k sebi, jedina smo alternativa SDP-u, ali i dalje padamo', požalio se jednom svom suradniku. No sutradan je Karamarko imao objašnjenje za svoj stranački rejting otkrivši mi da HDZ-u pada rejting je ankete ne valjaju. Također mu nije jasno kako njegov HDZ stoji lošije od Kosoričinog.
Ankete prema kojima je najnepopularniji političar u zemlji, ne želi navodno ni komentirati. Jednom je suradniku, piše Globus, rekao da ih i dalje uništava Sanaderov kriminal, a drugom da SDP ima svoje prste u anketama. Navodno nikome nije dao do znanja da možda postoji barem zrno njegove krivice za takvu skalinadu nekoć moćnog HDZ-a.

'Proces odlučivanja o isključivanju Jadranke Kosor odgođen je za razdoblje nakon izbora za Europski parlament. Ako prođemo dobro na tim izborima, dakle, ako od 12 dobijemo barem pet mjesta, Kosor ćemo isključiti odmah nakon izbora. Ako prođemo lošije, Karamarko će nastaviti kalkulirati što s bivšom šeficom stranke', ispričao je HDZ-ov izvor Globusu.

Iz HDZ-a se mogu čuti glasovi kako im prijevremeni izbori ne odgovaraju, jer za njih nisu niti će tako skoro biti spremni.