NE NOVINARIMA U ŠIBENIKU

Karamarko u strahu da se HDZ-ovci ne opuste

17.02.2014 u 21:04

Bionic
Reading

Novinarima je večeras uskraćen ulazak u sportsku dvoranu na šibenskom Baldekinu, gdje šibensko-kninska organizacija HDZ-a slavi svoju 24. obljetnicu, a predsjednik stranke Tomislav Karamarko izjavio je kako su 'tendenciozni mediji' s ovakvih skupova često izvlačili po stranku kompromitirajuće sadržaje te pozvao novinare da dopuste HDZ-ovcima da se sami provesele.

Podsjetimo, većina medija je nedavno ismijavala HDZ i njihovu kninsku šeficu nakon što je u javnosti osvanula informacija da su izbornu pobjedu u tom gradu proslavili uz narodnjake. Takvom izrugivanju je sada Karamarko odlučio stati na kraj.

'Ovo je obiteljska proslava, dopustite nam da se malo opustimo', poručio je Karamarko novinarima na njihov upit zašto im nije dopušteno ući u dvoranu te zašto HDZ po prvi put u ove 24 godine svoju proslavu u Šibeniku zatvara za javnost, i to, kako se doznaje, po želji vodstva stranke.

'Dosad su često nakon ovakvih proslava tendenciozni mediji iz stranačkih govora izvlačili ono što je moglo kompromitirati', objasnio je odluku stranke njezin predsjednik Karamarko, dodavši da je riječ o obiteljskoj zajednici koju treba 'pustiti da ostane sama'.

Na novinarsko pitanje kako je moguće da su novinari izbačeni s HDZ-ove proslave, Karamarko je odgovorio kako ne želi baratati terminima da je itko izbačen.

Novinarima je, ipak, komentirao aktualne političke događaje, pa tako i nabavku vozila za dužnosnike Vlade i ministarstava, poručivši kako su vozila potrebna, ali ne i ona preskupa jer 'nije vrijeme za razbacivanje'.

'Opravdavam nabavku vozila za MUP, ali ne i za dužnosnike ministarstava i različite državne tajnike', kazao je Karamarko. Taj slučaj, dodao je, pokazuje koliko je ova Vlada neosjetljiva prema trenutku u kojem se nalazimo.

Na opasku novinara kako je HDZ također nabavljao vozila dok je bio na vlasti, što je možda podiglo ljestvicu ovoj vlasti, Karamarko je odgovorio kako se ne može svaka odgovornost prebacivati na bivšu vladu i stranku koja je vladala.

'Ako je aktualna Vlada imala hrabrosti kazati da neće graditi Pelješki most, mogla je skupiti hrabrosti pa prekinuti ugovore o leasingu za vozila koja su nabavljena', naglasio je predsjednik HDZ-a. 'Ova Vlada više nema što ponuditi građanima ni državi, ovo je agonija koju, nažalost, moramo promatrati', zaključio je Karamarko.