ŠTO ĆE REĆI MOST?

Karamarko: Predložit ćemo Milijana Brkića za ministra branitelja

01.03.2016 u 11:42

Bionic
Reading

Za novog ministra branitelja HDZ će predložiti glavnog stranačkog tajnika Milijana Brkića, kazao je šef HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko uoči obilježavanja 26. obljetnice osnivanja HDZ-a u Varaždinskoj županiji

'Ja sam isključivi krivac što toliko dugo nemamo ministra branitelja jer sam imao puno razgovora, ali to smo sada prelomili. Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić, rekao je Karamarko u Varaždinu davajući izjavu novinarima, a što je uživo prenosila N1 televizija, a ubrzo obznanio i HDZ na društvenim mrežama Twitteru i Facebooku.

Predsjednik Tomislav Karamarko u Varaždinu: "Službeni kandidat za ministra branitelja bit će Milijan Brkić!"

Posted by HDZ - Hrvatska demokratska zajednica on Monday, 22 February 2016



Što će reći Most?

Dok se čeka što će reći Most, a premijer Tihomir Orešković je u Londonu, u izjavi za RTL Danas predsjednik Udruge specijalne policije i jedan od vođa prosvjeda u šatoru u Savskoj 66 Josip Klemm pozdravio je HDZ-ov prijedlog, a bivši ministar branitelja Mijo Crnoja, podsjetimo, ostavku je podnio 28. siječnja, i to zbog niz afera koje su otkrili mediji te je samo šest dana bio ministar.

HDZ-ov skup zatvoren za novinare, pitanja uoči obilježavanja obljetnice

Da će Brkić, inače jedan od koordinatora Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, biti novi ministar, Karamarko je otkrio na samom kraju odgovaranja novinarskih pitanja uoči skupa u Varaždinu koji je ovaj put zatvoren za predstavnike sedme sile, i to zato jer su na prijašnjim skupovima 'vađene stvari iz konteksta', ustvrdio je Karamarko.

Javno su s ranijih su HDZ-ovih stranačkih skupova novinari, podsjetimo, izvijestili, između ostalog, uz Karamarkovo pozivanje na smjene na javnoj televiziji i kako šef HDZ-a poziva na molitvu svaki dan za Hrvatsku i 'preporuča' čitanje knjiga umjesto gledanja Dnevnika, a 'objašnjavao' je i kako su oni koji su protiv HDZ-a, ujedno i protiv Hrvatske.


'Prvi među domoljubima'

Upitan kako (Herman) Vukušić i (Josip) Jurčević mogu biti savjetnici u Ministarstvu branitelja, koje nema ministra, Karamarko je odgovorio da će sada stići novi ministar i da će se vidjeti što će se dogoditi po pitanju savjetnika te potom otkrio da su 'prelomili' stvar te da će za novog ministra branitelja predložiti Brkića.

Na novinarsko pitanje postoji li problem u komunikaciji s braniteljima odnosno braniteljskim udrugama, Karamarko je odvratio da nema problema i da će doći do sastanka kad oni to zatraže, a da premijer Tihomir Orešković ima brojne obveze i da kad se vrati iz Londona, neće biti problema za dogovor oko sastanka, pogotovo sada kada je riješeno pitanje novog ministra.

Brkić, koji neprestano zaziva domoljublje kao jedan od glavnih kriterija za gotovo svaku dužnost, a u javnosti je upamćen i po aferi s plagijatom oko diplomskog rada, jedan je od najbližih Karamarkovih suradnika, a da će postati ministar branitelja počelo se spekulirati već kad je prije par tjedana zamrznuo svoj saborski mandat, no on je tada goovrio da će se posvetiti stranci, a HDZ, valja podsjetiti, za nekoliko mjeseci očekuju i unutarstranački izbori.