DEMANTIRAO PODUMLJAKA

Karamarko odgovorio na teške optužbe

04.07.2011 u 16:31

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko priopćio je danas da su podatci izneseni u emisiji 'Nedjeljom u 2' Hrvatske radiotelevizije (HTV) netočni, sve optužbe neargumentirane, neutemeljene i ni jedna od njih ne upućuje na to da bi se nalazio u sukobu interesa, niti da je zloporabio svoj položaj

Naime, kako je priopćeno, 'u povodu niza iznesenih podataka i javno izrečenih neargumentiranih optužaba u emisiji HTV 'Nedjeljom u 2', zbog odgovornosti prema medijskoj i ukupnoj javnosti i Vladi Republike Hrvatske', Karamarko se očitovao na tvrdnje Munira Podumljaka, čelnika udruge 'Partnerstvo za društveni razvoj', koji je gostovao u emisiji 'Nedjeljom u 2', emitiranoj 3. srpnja.

'Na tvrdnju da posjedujem udjele u trgovačkim društvima navodim da ne posjedujem vlasničke udjele ni u jednom od spomenutih trgovačkih društava, da nikada nisam prenio upravljačka prava na Odvjetnički ured 'Hanžeković', a vlasničke udjele koje sam posjedovao, prodao sam prije više godina', naglašava ministar u priopćenju.

'Kako su podatci o vlasništvu u Hrvatskoj javno dostupni, upućujem sve zainteresirane na web stranicu Sudskog registra trgovačkih društava gdje se može vidjeti vlasnički status trgovačkih društava, kao i udjela u njima', priopćio je.

'Nadalje, navodim kako ni ja, ni moj otac nismo vlasnici zemljišta o kojem je također bilo govora u emisiji, jer o zemljištu nije proveden postupak nasljeđivanja. Posebice je važno spomenuti da se to zemljište vodi kao građevno područje u prostornim planovima grada Obrovca 2009., ali i 2003., kao i 1991.', tvrdi Karamarko.

Dodaje da 'spomenuto zemljište nije izdvojeno proglašeno građevnim područjem u prostornom planu donesenu 2009., pogotovo ne kao jedina parcela u toj zoni, nego je ona manji dio ukupna kompleksa koji je bio i prije u građevnoj zoni' te da se svi spomenuti podatci mogu provjeriti u katastru i zemljišnim knjigama, ulaskom na e-stranice katastra i zemljišnih knjiga.

'Iz svega proizlazi da u mojoj imovinskoj kartici nisu mogli biti uneseni ni podatci o udjelu u trgovačkim društvima, ni podatci o vlasništvu nad spomenutim zemljištem', stoji u današnjem priopćenju ministra Karamarka u kojem se reagira na tvrdnje Munira Podumljaka izrečene u emisiji 'Nedjeljom u 2'.