OBEĆAVA VLADU EKSPERATA

Karamarko: A što bih drugo bio nego premijer?!

27.10.2014 u 16:30

Bionic
Reading

'Što bih mogao drugo biti nego premijer?! Preuzet ću odgovornost i sastaviti vladu eksperata, bez obzira na stranačku pripadnost, nikome nije obećano ministarsko mjesto', rekao je u emisiji Hrvatskog radija Oporbeni zarez Tomislav Karamarko na pitanje o dužnosti koju će obavljati nakon parlamentarnih izbora

O prosvjedu branitelja, koji je ušao u drugi tjedan, predsjednik HDZ-a je rekao da cijela situacija nije samo njihov problem, već svih nas.

'Očito se problem branitelja ne može riješiti kroz institucije. Osim materijalnog statusa, branitelji osjećaju da ova vlast ponižava ono za što su se borili. Borili smo se za jednu Hrvatsku, i oni su se borili za tu Hrvatsku, stradali su za tu Hrvatsku - u Savskoj su 100-postotni invalidi. Ova vlast zajedno s predsjednikom Republike pokušava promovirati neku novu Hrvatsku, koja nema veze s onim za što smo se borili'.


Na pitanje jesu li trenutačni prosvjedi branitelja politički motivirani, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice odgovorio je da HDZ podržava prosvjede, ali da ne stoji iza njih.

Komentirajući pobjedu Ive Žinića u drugom krugu prijevremenih lokalnih izbora za sisačko-moslavačkog župana, Karamarko je istaknuo kako HDZ u protekle dvije i pol godine bilježi samo pobjede.

'Ponudili smo narodu ne drugi, nego drugačiji HDZ. Sve ovo je najava za izbore, prvo predsjedničke, a pogotovo parlamentarne. Svaki dan djelovanja ove Vlade je štetan za Hrvatsku. Mi, pak, ne nudimo samo iskreno domoljublje, nego i čitav niz gospodarskih mjera. Pred nama je borba za svakog čovjeka u Hrvatskoj, i onog mladog koji želi otići izvan zemlje, i onog koji je ostao bez posla, to je današnje domoljublje', rekao je Karamarko.

Nastup Kolinde Grabar-Kitarović u sklopu kampanje za predsjedničke izbore ocijenio je vrlo uspješnim.

'Naša kandidatkinja odlično nastupa i ima odličan prijam na terenu. Kampanja će nam biti džentlmenska, no ako nas netko napadne, znat ćemo odgovoriti. Ivo Josipović pak gubi svoj put, njegova priča o drugim temeljima hrvatske države je nešto što traži dodatno objašnjenje', rekao je, među ostalim, predsjednik HDZ-a.