radovi na mostu

Kaos u Zagrebu: Ovo je nepodnošljivo. ZET: Linija 109 kasni i do pola sata

08.02.2024 u 09:01

Bionic
Reading

Jutros ponovno velike gužve u jugozapadnom dijelu Zagreba zbog uklapanja privremene prometnice na silazno-ulaznom dijelu zagrebačkog Jadranskog mosta. Iz Grada poručuju da će tako biti do 14. veljače jer će dio kolnika biti zauzet

Za vrijeme radova promet će teći prema privremenoj regulaciji. Mjerodavni mole vozače da obrate pozornost na postavljenu signalizaciju te da je se pridržavaju. Ovo je ujedno završna faza obnove koja je, podsjetimo, počela 16. siječnja.

Iz Grada napominju da se sav promet prelijeva na Selsku ulicu pa sve do autoceste te mole građane da koriste alternativne ceste.

A građani strpljenja pretjerano nemaju jer kašnjenja vrlo frekventne autobusne linije 109 su nemala. Osim radova, po već ustaljenom običaju Zagrepčani vole na posao ići automobilima. Sve to dovodi do kašnjenja na posao i u školu.

'Dijete mi je zakasnilo u školu, a ja na posao. I tako jučer i danas jer je 109 kasni. Ovo je nepodnošljivo. Ljudi se sami voze u automobilima i stvaraju dodatnu gužvu', napisala je ljutita građanka na Facebooku.

Kako je za tportal potvrdio Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a, kašnjenja linije koja vozi na relaciji Črnomerec - Dugave i obratno u špici je i do 30 minuta. Tako se jutros na vjerojatno i najkaotičnijoj točki, križanju Selske i Horvaćanske, na svega dvjestotinjak metara moglo vidjeti četiri krcata autobusa u smjeru Dugava.

  • +17
Gužve oko Jadranskog mosta u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: igor Kralj/PIXSELL