PROGRAMI U ZAGREBU

Kampovi, radionice, predstave, izleti: Svašta se nudi klincima za proljetne praznike

19.04.2019 u 15:02

Bionic
Reading

Proljetni praznici za učenike osnovnih i srednjih škola započeli su u četvrtak i potrajat će do kraja idućeg tjedna. Ukoliko ne putuju i ne znaju što će sa sobom, nije zgoreg ponuditi im sudjelovanje u organiziranim aktivnostima kako bi se zabavili i možda ponešto naučili. U nastavku donosimo nekoliko takvih mogućnosti koja se nude djeci na zagrebačkom području

Strossmayerov Trg postaje dom Welcome Spring Festivala, nastalog spajanjem ljubavi prema prirodi, hrani, piću i zabavi. Velike i male očekuju predstave, radionice, predavanja, koncerti i puno zabave na otvorenom. Istovremeno, Gradsko kazalište Žar ptica i ove godine organizira Naj, naj, naj festival na kojemu će najmlađi moći besplatno pogledati 11 predstava.

Centar mladih Ribnjak ove godine uz već tradicionalne ljetne i zimske školske praznike donosi i program za proljetne praznike. Od 23. do 26. travnja osigurali su zanimljive radionice od 10 do 12 sati u Parku mladih Ribnjak za sve zainteresirane školarce, koji će učiti izradu cvjetnih šešira, mobila, mozaika od perlica te nakita i hula hopa.

Program je financiran od strane Gradskog ureda za kulturu, radionice su besplatne, no preporučuju se predbilježbe na nika.ajdukovic@cmr.hr kako bi zainteresiranim školarcima osigurali mjesto.

  • +12
ZmaJurjevo u parku Ribnjak / Arhiva Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Centar za kulturu Novi Zagreb organizira Praznionicu, sastavljenu od besplatnih igraonica i radionica za djecu i mlade. Oni mogu birati glazbenu etno radionicu narodnih pjesama Hrvatske, nogometne turnire, učenje tolerancije i timskog igranja kao i discipliniranosti, igraonicu društvenih igara s misaonim i edukativnim karakterom, te rekreativni program – ping pong, badminton, hula hop, vijača.

Hrvatski školski muzej poziva učenike u dobi od 10 do 14 godina da matineju u Noći knjige i dio proljetnih praznika provedu na računalnoj radionici stripa 'Prvi robot u Školskom'. Radionica se održava od 23. do 25. travnja u terminu 14-16 sati, a prijave su otvorene do 20. travnja na e-mail: idumbovic@hsmuzej.hr.

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca u srijedu i petak nudi besplatne kreativne radionice 'Kućice za ptice' i 'Mini kazalište od 11 do 13 sati, na adresi Ilica 227. Sav materijal je osiguran, a zbog ograničenog broja polaznika obavezna je prijava na radionice@centarcesarec.hr.

Od aktivnosti koje se plaćaju, u ponudi su Uskršnji kamp Mali sportaši, Fant(gimn)astičan proljetni kamp na Trešnjevci, proljetni kamp Olimpići, Biotekin STEaM cjelodnevni kamp, baletni kamp Pepeljuga u Kazalištu Trešnja, STEaM kamp u Koraku do znanosti, proljetni kamp u Waldorfskoj školi, radionica 'Život na koraljnom grebenu' i igra 'Prehrana' u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju, umjetnički kamp za osnovnoškolce Zagreb, tak imam te rad, kamp Žutog mačka '4 dana istraživanja', Eko akademija u Zoološkom vrtu, kamp Lapo Lapo (pola priroda-pola društvo), radionica programiranja Programerko na Savici, radionica 'U društvu pčela' u Tehničkom muzeju, Algebrina Mala škola znanosti, itd.

Ostale aktivnosti možete pronaći na specijaliziranom portalu Dječji događaji.