PROMETNI ČEP

Kamper se prevrnuo na A1 kod Jastrebarskog, kolona je preko 10 kilometara

17.07.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Velika je gužva nastala kod Jastrebarskog zbog nesreće. Vozi se jednom trakom i 60 km/h. Uzrok nesreće još nije poznat kao ni ima li ozlijeđenih. Iz HAK-a vozače moli za strpljenje

Kamper se preokrenuo par kilometara prema izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba u ponedjeljak popodne.

'Promet ide jednom trakom i zbog toga je nastala gužva. Vozili smo se u koloni nekih šest kilometara. Došla je policija s Hitnom, ali ne znam ima li ozlijeđenih', ispričao je čitatelj za 24sata.

  • +13
Pojačan je promet na autocesti A1 u smjeru mora Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Prometna nesreća na 24. km između čvora KARLOVAC i čvora JASTREBARSKO u smjeru Zagreba promet se vodi se po dvije prometne trake, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. Kolona vozila proteže se oko 11 km', prenosi HAK.

HAK javlja da je pojačan promet na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Buzin prema naplati Lučko te na autocestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići na dionici Zagreb-Karlovac-Bosiljevo II u oba smjera, autocestama A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, u blizini turističkih središta na obali, u trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima.

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar

Zbog veće gustoće prometa na pojedinim se dionicama autocesta vozi usporeno, u koloni, osobito u zonama odmorišta, tunela i naplatnih postaja.