SMS-om PROVJERITE POPIS BIRAČA

Kampanja za izbore formalno počinje 15. travnja

02.04.2009 u 13:31

Bionic
Reading

Odluku o raspisivanju lokalnih izbora, koji će se održati 17. svibnja, Vlada će donijeti idući tjedan i ona će stupiti na snagu 15. travnja, kazao je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade

Premijer Ivo Sanader rekao je da se želi skratiti vrijeme za promidžbenu kampanju budući da je gospodarska kriza, pa nema opravdanja za pretjerano trošenje novca.

Informacija o raspisivanju lokalnih izbora na današnjoj sjednici opravdana je interesom za birače budući da im je time ostavljeno dovoljno vremena da provjere jesu li u popisima birača. Također, Vlada je ovom odlukom htjela omogućiti predstavničkim tijelima lokalnih jedinica pružiti informaciju da svoje sjednice mogu održati do 15. travnja.

Državni tajnik Središnjega državnog ureda za upravu Antun Palarić podsjetio je da se popisi birača mogu provjeriti i elektroničkim putem, slanjem SMS poruke s mobitela 099 i 098, s jedinstvenim matičnim brojem građana na broj 5454.

'U sekundi ćete dobiti potvrdu da ste u popisu birača, a kad budu određena biračka mjesta, i obavijest o biračkom mjestu', poručio je Palarić biračima.