245 MUŠKARACA

Kambodža postigla novi svjetski rekord u 'nošenju mladenki'

10.03.2024 u 11:23

Bionic
Reading

Stotine Kambodžana hrabro su se suočile s tropskom vrućinom kako bi postavili neobičan novi svjetski rekord: za najveći broj ljudi koji izvode 'nošenje mladenki' u isto vrijeme

Kasno u petak, 245 muškaraca podiglo je svoje partnerice - supruge, djevojke, sestre ili majke - obujmivši ih jednom rukom ispod koljena, a drugom oko leđa i zadržalo se minutu u tom položaju kako bi postavili rekord, potvrdili su predstavnici Guinnessove knjige rekorda.

'Jako sam sretan, ovo mi je prvi put da sudjelujem u takvom događaju da oborim svjetski rekord za Kambodžu', rekao je za AFP Sam Kan (25) koji je nosio svoju suprugu.

Na događaju su sudjelovali i mladi i stari. 'Tako sam uzbuđena', rekla je 50-godišnja majka Heng Pov za AFP dok ju je nosio njezin sin. Nakon postavljanja rekorda, mnogi od sudionika nastavili su s nošenjem u sklopu natjecanja za osvajanje novog automobila.

'Nošenje nevjeste' tako je nazvano po načinu na koji mladoženja u nekim kulturama nosi svoju nevjestu preko praga njihova novog doma.