NOVINARI GA REŠETALI NEUGODNIM PITANJIMA

Kalmeta proslavio rođendan među časnim sestrama

15.01.2014 u 16:27

  • +9

Kalmeta se opustio uz časne sestre

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta na blagdan zadarske zaštitnice Svete Stošije posjetio je benediktinski samostan. Riječ je o tradicionalnom posjetu koji je Kalmeti donio osmijeh na lice. Danas mu je, naime, rođendan, pa je primio i čestitke benediktinki, javlja portal 057info

'Ovo je dobar običaj da čestitamo imendan časnoj majki Anastaziji i zahvalimo se časnim sestrama za sve što rade sada i što su radile u povijesti za ovaj grad', kazao je dobro raspoloženi Kalmeta koji je nakon protokolarnog dijela susreta odgovarao na pitanja novinara. Prvo od njih je bilo koja mu je rođendanska želja.

'Osobno samo zdravlje, a svima skupa da nam bude bolje', poželio je prvi čovjek Zadra koji je negirao da je u tihoj koaliciji s Renom Sinovčićem.

'HDZ-ovu koaliciju čine HSP AS, HČSP i AHSS. Mi smo izborni pobjednici i imamo apsolutni broj vijećnika. Ne treba nam nitko drugi. Naravno da je dobro da za naše prijedloge glasuju i drugi vijećnici, ali je apsurdno da na prijedlog izmjene UPU kampusa, koji znači dobivanja novca iz EU fondova vijećnici Akcije mladih bude protiv. Prema tome, ako netko iz oporbe digne ruku za neke naše prijedloge, a to su ponekad radili i vijećnici SDP-a, onda je to zato što su to bili dobri prijedlozi', rekao je Kalmeta.

'Vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač ustvrdio je kako je uplatom Grada na račun NK Zadar krajem prosinca od Sinovčića kupljen mir', bila je sljedeća novinarska provokacija na istu temu.

'Ja sam gradonačelnik i imam ozbiljnog posla. Kad bih se svaki dan bavio onime što je tko rekao, gdje bih stigao?'

Upitan da prokomentira današnji tekst objavljen u Jutarnjem listu 'Kalmeta gubi kontrolu nad Zadrom', rekao je kako ima informaciju da je objavljen, ali da ga nije stigao pročitati.

'Inače ne komentiram novinske tekstove jer je pravo novinara i medija da pišu o svemu što misle da treba pisati i što je aktualno', kazao je Kalmeta.

Dočekalo ga je i pitanje vezano uz sudsku odluku o blokadi imovine Zdravka Livakovića.

'Nemam ja tu komentara. Država radi svoj posao', u svom je stilu odgovorio Kalmeta, baš kao i na pitanje hoće li to utjecati na gradske projekte u kojima u velikoj mjeri sudjeluje Livakovićeva tvrtka D&Z.

'Ona nije uključena u gradske projekte više od ostalih. Možda čak i manje. Trenutno ne znam što to znači u tom procesu. Vidjet ćemo', rekao je Kalmeta.