'JA TO NE ZNAM!'

Kalmeta o Gaženici zna sve, a o spornim bannerima ništa

15.05.2013 u 17:17

Bionic
Reading

Projekt luka Gaženica je, pokazalo se, bio i ostao jedini predizborni adut HDZ-a u Zadru. Pokazuje to i konferencija za novinare HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete na kojoj se osvrnuo na jučerašnji posjet ministra Siniše Hajdaša Dončića luci Gaženica. Iako je Hajdaš Dončić najavio završetak radova u svibnju 2014. godine, Kalmeta tvrdi kako je projekt zaustavljen

'Izjave koje je ministar tamo dao potvrđuju ono što mi već mjesecima govorimo, a to je da se projekt luke Gaženica pokušava zaustaviti. Iz njegovih izjava se jasno čulo da se treća faza neće graditi. Bez nje, odnosno izgradnje terminala, taj projekt ne može biti u funkciji i ne može dati ono zbog čega se gradi, a to je otvaranje novih radnih mjesta', kazao je Kalmeta.

Podsjetio je kako je u financijskom planu Lučke uprave vraćeno 55 milijuna eura te da su ostavljena samo dva milijuna eura da se 'tamo napravi nekakva improvizirana građevina' kroz koju bi trebalo proći milijun i pol putnika.

'Ove je godine u državnom proračunu za luku Rijeka osigurano milijardu i 200 milijuna kuna, u Splitu se planiraju graditi gatovi, a projekt zadarske luke se zaustavlja. Nemam ništa protiv, na kraju krajeva, kao ministar sam potpomagao i jedan i drugi projekt, ali nije u redu da Zadra nema nigdje', rekao je Kalmeta i slavodobitno najavio pobjedu na izborima.

'Nakon nedjeljne pobjede HDZ-a i koalicijskih partnera i mene kao kandidata za gradonačelnika, nastavit ćemo se još žešće boriti za budućnost Zadra i završetak projekta kao što je luka Gaženica', poručio je Kalmeta koji se nakon višeminutnog monologa morao braniti od neugodnih novinarskih pitanja vezanih uz prigovor SDP-a na objavu spornog bannera s tekstom: 'Zadarska ljevica pita Zagreb: Milanoviću, imaš li drugog kandidata?… Brate, ovaj nit smrdi nit miriše' koji su na osnovu narudžbe šefa izbornog stožera HDZ-a Jose Nekića objavili zadarski lokalni portali.

'Ja to ne znam, pitajte moj izborni stožer. Ja se time ne bavim. Ja se bavim, evo, borbom za interese gađana grada Zadra i budućnost Zadra. Kao što vodite iz svih mojih izjava, ja vodim jednu korektnu, konkretnu i pozitivnu kampanju. Po mojim informacijama i mi smo, čini mi se, uložili nekoliko prigovora, ali kažem, ne bavim se s tim i nemam vremena za to', rekao je Kalmeta o bannerima koje je Izborno povjerenstvo ocijenilo kao nepravilnost u izbornoj promidžbi jer riječi 'nit smrdi nit miriše' predstavljaju povredu društveno prihvatljivih etičkih načela i kulture dijaloga.

Zamoljen da ocijeni rad šefa svog Izbornog stožera Jose Nekića, Kalmeta je vješto zaobišao odgovor.

'Ocjenu će dati građani na izborima u nedjelju', snašao se HDZ-ov kandidat za gradonačelnika.