JOSIPOVIĆ NE DVOJI

'Kalmeta mora dati ostavku'

28.11.2009 u 09:45

Bionic
Reading

Klub SDP-a uputio je u proceduru prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru mora, prometa i infrastrukture Božidaru Kalmeti, koji je podržao i njihov predsjednički kandidat Ivo Josipović

'Nakon mnogobrojnih, dobro dokumentiranih afera u javnim poduzećima pod njegovom kontrolom, vrijeme je da ministar Božidar Kalmeta ode. On treba podnijeti ostavku ili mora biti smijenjen.

Hrvatski građani umorni su od farsi koje se ponavljaju svaki put kada mediji, USKOK i odvjetništvo u nekoj javnoj tvrtki otkriju nepravilnosti i kriminal. Glavni operativci, u ovom slučaju Zdravko Livaković, daju ostavke 'iz privatnih razloga'; izvršitelji - u ovom slučaju članovi uprave HAC-a - idu u pritvor, a onima koji vuku konce, u čijem se resoru sve to događa – ne dogodi se ništa. Jer Kalmeta 'ništa ne zna'. A premijerka 'zna' da on ništa ne zna. A svi znaju sve.

Tako je bilo i s Polančecom. Tako je bilo i s Rončevićem. Branilo ih se do kraja, dok svaka daljnja obrana nije postala besmislena. E pa dosta je bilo drskog odbijanja odgovornosti.
Kada postanem predsjednik Hrvatske, prekinuti ću ovu farsu koja iritira građane Hrvatske.

Inzistirat ću na tome da državna tijela rade svoj posao odgovorno, ali i na tome da ministri snose političku odgovornost za ono što im se događa u resoru', kazao je Josipović.