NISKI UDARCI

Kalmeta kupio SDP-ovog vijećnika u Zadru?

19.12.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Zadarski vijećnik Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih optužio je HDZ Božidara Kalmete da je kupio SDP-ovog vijećnika Dragana Ranja. Na konferenciji za novinare Ranj je optužen za pomaganje HDZ-u da konstituira vlast u Mjesnom odboru Brodarica, premda je SDP bio u postkoalicijskom sporazumu s Akcijom mladih

Na izborima za mjesne odbore na Brodarici HDZ i Akcija mladih osvojili su po četiri mandata, a SDP-ov Dragan Ranj osvojio je jedan mandat koji je jučer odlučio dati - HDZ-u. Dragan Ranj sebe je predložio za predsjednika MO-a Brodarica, HDZ je to podržao što je dovelo do svrgavanja Rubešine liste koja je na Brodarici protekle četiri godine bila na vlasti, ali i oštrih reakcija iz gradske organizacije SDP-a.

Predsjednica Gradskog odbora SDP-a Sabina Glasovac medijima je poslala priopćenje u kojemu navodi:

'Zadarski SDP zgrožen je činom koji se dogodio jutros na konstituirajućoj sjednici MO-a Brodarica budući da je Gradski odbor SDP-a Zadar donio odluku o postizbornoj suradnji SDP-a s Akcijom mladih u tri vijeća mjesnih odbora. Za SDP je bilo kakva suradnja s HDZ-om, a pogotovo ovim koji više od 20 godina ucjenama, prijetnjama, pogodovanjima, korupcijom i kriminalom vodi naš grad, apsolutno neprihvatljiva te ovakvo samovoljno ponašanje Dragana Ranja smatramo grubim narušavanjem ugleda SDP-a', kaže Glasovac.

Dodala je i kako Ranj 'u ovom slučaju nije samo pogodovao HDZ-u, već je na najgori mogući način, predlažući sam sebe za predsjednika iako je dobio najmanji broj glasova, izigrao volju građana. Za takve ljude kao što je Dragan Ranj nema i neće biti mjesta u SDP-u'.

Zadarski list danas je na svom portalu objavio kako je došlo do fizičkog obračuna Ante Rubeše (Akcija mladih) i Petra Špike (HDZ) na Narodnom trgu, glavnom zadarskom gradskom trgu.