UOČI REFERENDUMA O BREXITU

Kakvu poruku najbogatiji čovjek svijeta ima za Britance?

17.06.2016 u 14:38

Bionic
Reading

Bill Gates, najbogatiji čovjek na svijetu, upozorio je u petak da bi Velika Britanija postala 'značajno manje privlačnom za poslovanje' ako bude glasovala za izlazak iz Europske unije na referendumu idući tjedan

U članku u The Timesu, Gates ističe da je uložio gotovo milijardu dolara u istraživanja i razvoj u Velikoj Britaniji, privučen njezinim pristupom zajedničkom europskom tržištu, snažnim sveučilištima i nasljeđem u znanosti i inovacijama.

'Iako je u konačnici to nešto o čemu će odlučiti britanski narod, jasno mi je da će, ako Velika Britanija izabere izići iz Europe, biti značajno manje privlačno mjesto za poslovanje i ulaganje', upozorava osnivač Microsofta i poznati filantrop.

'Bit će teže pronaći i zaposliti najbolje talente iz cijelog kontinenta, talente koji stvaraju radna mjesta za ljude u Velikoj Britaniji', dodao je Gates.

Protiv izlaska iz EU-a Britance je već upozorio čitav niz europskih i svjetskih čelnika i organizacija, uključujući američkog predsjednika Baracka Obamu i Međunarodni monetarni fond.