KIŠA, SNIJEG, VJETAR

Kakvo nas vrijeme očekuje na dan referenduma?

28.11.2013 u 12:30

Bionic
Reading

U petak će u unutrašnjosti tijekom prijepodneva biti djelomice sunčano, uz mogućnost za maglu ili nisku naoblaku. Sredinom dana oblaci i niska naoblaka većinom će se razići pa će do kraja dana biti djelomice sunčano

Na Jadranu će cijeloga dana biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura koja će prema kraju dana oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -6 do -1, na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 4 do 7, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U subotu u cijeloj Hrvatskoj prevladavati pretežno oblačno i promjenjivo vrijeme. Na srednjem i južnom Jadranu počet će padati kiša koja će se širiti prema sjeveru i u unutrašnjost, gdje će u višim predjelima prijeći u snijeg, a u kontinentalnim predjelima ponegdje susnježicu. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena do jaka bura, dok će na južnom dijelu puhati umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od -4 do 0, na Jadranu od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 4 do 10, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nastavku se očekuje pretežno oblačno vrijeme, u početku s oborinama uglavnom u istočnim i južnim predjelima Hrvatske, a zatim posvuda. Na Jadranu će padati kiša, u gorskim predjelima snijeg, a u kontinentalnoj unutrašnjosti će biti i kiše i snijega. Najviše oborine očekuje se na Jadranu i u gorju. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će jaka i olujna bura s orkanskim udarima, a na južnom dijelu jako do olujno jugo. Temperatura zraka će varirati bez značajnijih promjena.