JOSIPOVIĆ O MAFIJI U NOGOMETU

'Kako vam nije jasno što sam htio reći?'

29.09.2010 u 13:18

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Ivo Josipović nije želio danas komentirati uhićenje ravnatelja Carinske uprave i bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića. No, zato je pokušao pojasniti svoju izjavu o mafiji u hrvatskom nogometu

Dodao je, odgovarajući na novinarski upit nakon primanja u povodu Dana policije, da svatko radi svoj posao u ovoj državi te izrazio nadu da ćemo 'svi skupa poraditi na toj nultoj toleranciji korupcije i kriminala'.

Predsjednik je također, na traženje novinara pojašnjavajući svoju izjavu da u hrvatskom nogometu postoji mafija, rekao da ne zna kako uopće nekome nije jasno na što se misli, a posebno mu je to nejasno kad je riječ o nekome tko je u nogometu, da takvoj osobi nije jasno na što se misli.

'Novine i mediji bruje o namještanju (utakmica), nasilju na nogometnim stadionima, o porezima koji se ne plaćaju... Pa što ćete više? Zar je potrebno neko dodatno obrazloženje?' upitao je predsjednik. 'Nogomet kao jedna važna sportska, pa i općedruštvena disciplina zavređuje da ga se očisti od tih pojava', istaknuo je.

'Imam puno povjerenje u to da će USKOK, pravosuđe, pa i nogometni djelatnici odlučnim naporom nogomet učiniti onim što doista i treba biti - vrhunski sport u kojem postižemo jako dobre rezultate koji ima i odgojnu i sportsku i općedruštevnu i gospodarsku funkciju. Vrijeme je za to došlo i nadam se da će se to i učiniti', rekao je predsjednik Josipović.

Napomenuo je da je to rekao u jednom neformalnom razgovoru, ali da on tako misli i da je to rekao i sada to i ponavlja.