POLITIČKA TRGOVINA

Kako su Ružini pravaši nasamarili HDZ

03.04.2014 u 10:54

Bionic
Reading

Ljubav koalicijskih partnera HDZ-a i HSP AS-a na zadarskom području na velikim je kušnjama. Nakon nedavne krize vlasti koja je zbog izostanka pravaških vijećnika sa sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra umalo rezultirala novim izborima stiže vijest o kraju ljubavi između ovih stranaka u Škabrnji

Nezadovoljni inicijativom za pripojenje Biljana Donjih Općini Škabrnja, ali i 'nedovoljno kvalitetnom provedbom projekata važnih za razvoj Općine Škabrnja', članovi HSP-a dr. Ante Starčević istupili su iz koalicije s HDZ-om u Općinskom vijeću Općine Škabrnja.

Ružini pravaši otišli su i korak dalje. U svoje su redove privukli nezavisne vijećnike i dobili većinu u Općinskom vijeću. 'Kao jedina pravaška stranka zastupljena u Hrvatskom saboru, ali i kao najsnažnija politička opcija pravaškog svjetonazora, pod projektom 'Pravaški kišobran' i dalje radimo na programu ujedinjenja i snaženja pravaša. Dokaz tome je i činjenica da su redovima naše stranke pristupili gospoda Radoslav Šegarić, Thomas Ražov i Damir Gurlica, oporbeni vijećnici Općinskog vijeća Općine Škabrnja. Njihovim prelaskom HSP dr. Ante Starčević postao je vodeća politička opcija s pet vijećnika u Općinskom vijeću Općine Škabrnja', poručili su pravaši u priopćenju za javnost.

HDZ je tako na vlastitoj koži osjetio kako je biti žrtvom političke trgovine u kojoj su do sada u zadarskom kraju redovito odnosili pobjede.