PREPORUKE

Kako najbolje 'razbiti' radni tjedan?

18.11.2014 u 18:30

Bionic
Reading

Što vas može bolje dići od prave hrane i/ili dobre mjuze? E pa, Mali Tavan u Katranu i Triggerfinger u Tvornici kulture udovoljavaju obama željama. Detalji i darivanje u postu!


U Mali plac Tavanu kod Jelene Nikolić zaljubila sam se na prvu. Em u prostor (na linku), em u spizu koju nam je spremala, ali najviše u njenu predanost tome što radi. Od tada je prošlo i par godina, a Mali plac na Tavanu odavna je prestao biti mal i sramežljiv i danas gotovo da nema osobe, koja je u zagrebačkom điru, a da nije bila kod drage Jelene na nekom od njezinih sajmova/degustacija organske hrane/delicija. Okupila je Jelena široku paletu vrijednih izlagača koji nema što ne nude. Sve je organsko, prezdravo i prefino.

Od danas, Mali tavan će biti gost-domaćin svake srijede 'nakon posla' u Katranu na Radničkoj cesti u Zagrebu. Teško je slikom, a kamoli riječima opisati kakve vas fine organske poslanice i poslastice očekuju. Znači, danas, nakon posla skoknite na Mali tavan u Katranu. Vjerujte, bit ćete mi zahvalni.

Sutra pak, odličan koncert u Tvornici kulture gdje nastupa odličan Triggerfinger kojem prethodi Gatuzo

Triggerfinger su proboj na scenu počeli s istoimenim debitantskih albumom iz 2004. godine, a njihov zvuk odmah je uspoređen s Queens Of the Stone Age i Led Zeppelinom. Uslijedili su studijski uratci "What Grabs Ya" iz 2008. i "All This Dancin' Around" iz 2010. godine koji su učvrstili popularnost benda u rodnoj Belgiji, ali i Nizozemskoj. Ipak, bend je najveći uspjeh doživio s obradom pjesme Lykke Li "I Follow Rivers" koja je postala radijski hit i zasjela na prva mjesta top lista u Belgiji i Nizozemskoj. Bend se tako otisnuo na uspješnu europsku turneju, nakon koje su se povukli i počeli raditi na novim stvarima.

Produkt toga je najnovije studijsko izdanje "By Absence of the Sun" objavljeno ove godine na kojem rock trojac, ogoljen na vokal, bass, gitaru i bubnjeve, kroz glazbu zaziva duh sedamdesetih, portretira blues, glam i buku.

Tvornica kulture i ModaKomode daruju 2x2 ulaznice, a objavu potražite na facebook stranici ModaKomoda