JADRANKA KOSOR

Kad pronađemo kreditore nastavljamo graditi Pelješki most

31.08.2009 u 15:07

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor tijekom današnjeg posjeta Dubrovniku razgovarala je s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem.

Kako je nakon sastanka, zatvorenog za javnost, rekao župan Dobroslavić, bilo je riječi o problemima u toj županiji, njezinoj prometnoj izoliranosti, sljedećoj turističkoj sezoni te o tuči i elementarnoj nepogodi koja je nedavno poharala dolinu Neretve.

Premijerka Kosor rekla je da će vlada nastojati nadoknaditi štetu od posljedica elementarne nepogode te da će iz pričuve izdvojiti milijun kuna za popravak dijela krovišta na stambenim zgradama.

"Kad je u pitanju infrastruktura i konkretni projekti, na idućoj sjednici Povjerenstva za izgradnju cesta na čijem sam čelu donijet ćemo konkretne odluke o kojim cestama je riječ", rekla je Jadranka Kosor, dodajući kako će se gradnja pelješkoga mosta nastaviti, ali je odgođena uz obvezu da se nađu novi načini kreditiranja.

Ona je obećala punu potporu turizmu kao važnoj gospodarskoj grani ne samo na dubrovačkom području, nego u cijeloj Hrvatskoj.

Predsjednica vlade večeras će biti na otvorenju Festivala "Julijan Rachlin i prijatelji", čime završava svoj posjet Dubrovniku.