PRVE TRI SU JOŠ VAŽNIJE

Kad nas isključujete, naš svijet se smanjuje

12.01.2010 u 11:33

Bionic
Reading

Tom je porukom na veleplakatima širom Hrvatske UNICEF zajedno sa svojim prvim partnerom T-Hrvatskim Telekomom nastavio akciju 'Prve 3 su još važnije!' za potporu djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima

Cilj je akcije podići svijest o pravima djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji koje se često osjećaju isključeno. Roditelji su tako svakodnevno suočeni s izbjegavanjem integracije djece s teškoćama u dnevne predškolske i školske programe, nerazumijevanjem te izostankom suosjećanja i interesa okoline za potrebe djece s teškoćama u razvoju.

Dosada su zahvaljujući ovoj akciji djelatnici svih rodilišta u Hrvatskoj imali prilike educirati se o boljoj komunikaciji s roditeljima u prvim danima kada se uspostavlja dijagnoza o razvojnim rizicima, a vrlo uskoro će se pokrenuti i prva internetska stranica koja će povezivati vodeće domaće stručnjake s roditeljima djece s teškoćama u razvoju iz cijele zemlje.

Upravo je to jedan od servisa koji jako nedostaje, jer se roditelji često žale na manjak informacija o specifičnostima teškoće djeteta, mogućnostima rane intervencije, liječenja i rehabilitacije te pravima. Tijekom 2010. godine akcija će se nastaviti edukacijom patronažnih sestara koje mogu pomoći roditeljima da u prvim mjesecima djeteta dobiju bolju skrb i potporu.

I vi možete pomoći da djeca s teškoćama u razvoju dobiju svoju priliku i ostave svoj trag.