PROGNOZA OTKRIVA

Kad nam napokon stiže sunce?

04.12.2014 u 11:21

Bionic
Reading

Sve do sredine sljedećeg tjedna vrijeme će biti pretežno ili promjenjivo oblačno. Sunčanih razdoblja bit će malo, najviše na sjevernom Jadranu i u Slavoniji. Posvuda su moguće kiše, a u gorju susnježica i snijeg. Stabilizacija vremena s nešto više sunca, ali i nižim temperaturama, očekuje se tek oko srijede, no nažalost, za sada nije moguće sa sigurnošću reći ni hoće li ga stvarno biti niti hoće li se dulje zadržati

U petak će posvuda biti pretežno oblačno s povremenom kišom. U unutrašnjosti će kiša biti slaba i povremena, dok su na Jadranu mogući obilniji pljuskovi. U gorju je i dalje moguća susnježica ili snijeg te kiša koja se ledi u dodiru s tlom. U istočnoj Slavoniji će biti najpovoljnije pa su moguća kraća sunčana razdoblja, a vjerojatnost za kišu je najmanja. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren istočnjak i sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 1 do 5, a na Jadranu od 9 na sjeveru do 15°C na jugu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 8, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U subotu će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno i maglovito uz mogućnost za povremenu kišu ili rosulju. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno, a postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili poneki lokalni pljusak. Tijekom dana povremeno će biti manje oblaka pa su moguća kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji umjereno jugo. Prema kraju dana u priobalju Dalmacije jugo će postupno okretati na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 6, a na Jadranu od 8 na sjeveru do 14°C na jugu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 7, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti pretežno, a na Jadranu promjenjivo oblačno. U unutrašnjosti je moguća slaba kiša ili rosulja, a u najvišem gorju susnježica i snijeg. Na Jadranu se očekuju lokalni pljuskovi, i to ponajprije u Dalmaciji gdje je moguća i grmljavina. Najpovoljnije će biti na sjevernom Jadranu gdje su moguća dulja sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 1 do 5, a na Jadranu od 8 na sjeveru do 14°C na jugu. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 7, a na Jadranu od 11 do 17°C.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno i maglovito, a oborine se uglavnom ne očekuju. Na Jadranu će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, a u Srednjoj i Južnoj Dalmaciji još je moguć poneki lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od -2 do 3, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 4 do 7, a na Jadranu od 10 do 15°C.

Tijekom utorka vrijeme će ponovo biti nešto nestabilnije, posvuda će biti oblačno uz mogućnost za mjestimičnu slabu kišu, u gorju susnježicu i snijeg, a na Jadranu je moguć i poneki pljusak.

Sredinom tjedna vrijeme bi trebalo biti stabilnije, uz veću vjerojatnost za nešto sunca i u unutrašnjosti. Temperatura će biti u padu.