Dodikov suradnik:

Kad dođe novi raspored snaga u svijetu, onda će se bosanski Srbi odcijepiti

06.06.2023 u 14:33

Bionic
Reading

Bosanski Srbi trebaju biti strpljivi i pričekati novi raspored snaga u svijetu kako bi konačno realizirali svoj krajnji cilj koji se svodi na odcjepljenje teritorija na kojemu su većina od BiH, kazao je u utorak predsjednik parlamenta Republike Srpske Nenad Stevandić

Na sjednici Narodne skupštine RS održanoj u Banjoj Luci, na čijem je dnevnom redu bila rezolucija kojom bi taj enitet podupro zahtjeve Beograda u odnosu prema Kosovu, Stevandić je uvjeravao zastupnike kako na osporavanju kosovske nezavisnosti treba inzistirati. Rekao je da će za to, baš kao i za ciljeve vodstva bosanskih Srba, doći vrijeme kada se promijeni odnos snaga u svijetu.

"Treba pričekati novi raspored snaga i njega će biti", kazao je Stevandić koji slovi za bliskog saveznika aktualnog lidera bosansih Srba Milorada Dodika koji već godinama otvoreno prijeti odcjepljenjem RS od BiH. Stevandićeva je teza kako treba biti strpljiv i pričekati trenutak u kojemu više "neće biti otpora" samostalnom odlučivanju Srba, očito aludirajući na potporu Zapada teritorijalnom integriretu i suverenitetu BiH kao i neovisnosti Kosova.

Stevandić je potkraj svibnja boravio u Rusiji kako bi tamo navodno razgovarao o pitanjima zaštite okoliša i pri tom se sastao sa zamjenikom predsjednice Vijeća Federacije ruskog parlamenta Konstantinom Kosačevom. Nakon toga se pohvalio kako RS ima "odlične kontakte" te kako vodi "sjajnu i izbalansiranu politiku". Samo nekoliko dana ranije u Rusiji je bio i Dodik koji se u Moskvi sastao s Putinom.