PUČANI PODIJELJENI

Juncker: Nisam upoznat s problemom Ruže Tomašić

20.03.2014 u 13:55

Bionic
Reading

Kandidat Europske pučke stranke (EPP) za predsjednika Europske komisije Jean-Claude Juncker nije u četvrtak želio komentirati stavljanje Ruže Tomašić (HSP AS) na listu HDZ-a na izborima za Europski parlament

'Uopće nisam upoznat s tom situacijom i nemam što komentirati', rekao je donedavni luksemburši premijer pri dolasku na pripremni sastanak EPP-a za proljetni summit EU-a koji počinje večeras.

Predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul objavio je prošle srijede da nije promijenio svoje protivljenje stavljanju Ruže Tomašić (HSP AS) na HDZ-ovu listu za europske izbore i da o tome još uvijek očekuje odgovor od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka. Daul se oglasio priopćenjem nakon razgovora koji imao s Karamarkom proteklog tjedna u Dublinu, na marginama kongresa EPP-a.

'Nije bilo promjene u stajalištu EPP-a. Htio bih ovim potvrditi da sam u Dublinu samo ponovio ono što sam ranije rekao hrvatskom tisku', rekao je Daul, osvrćući se na svoj razgovor s Karamarkom. Daul je početkom veljače u intervjuu Večernjem listu rekao da Ruža Tomašić ne može biti na listi HDZ-a, odnosno da ga pripadnica druge političke grupacije ne može biti birana u Europski parlament s liste europskih pučana.

Na današnjem sastanku EPP-a sudjeluje i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.