slučaj iz nove gradiške

Jugović: Ako nalaz inspekcije pokaže propuste djelatnika, otkaza će sigurno biti

03.04.2021 u 20:40

Bionic
Reading

Novoimenovana vršiteljica dužnosti, Marija Jugović, najavila je ukoliko inpekcijski nalaz utvrdi propuse otkaze u novogradiškom Centru za socijalnu skrb

Hrvatsku je zgrozio slučaj pretučene dvoipolgodišnje djevojčice koja se sada nalazi u Klaićevoj bolnici u Zagrebu gdje se liječnici bore za njezin život. Nakon policijske istrage, sudac je odredio jednomjesečni istražni zatvor roditeljima.

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Josip Aladrović, danas je na konferenciji za novinare rekao da su smijenili Branka Medunića, novogradiškog ravnatelja Centra za socijalnu skrb.

Novoimenovana vršiteljica dužnosti, Marija Jugović, za Dnevnik Nove TV  kazala je da je smijenjeni ravnatelj, Branko Medunić, i dalje je zaposlenik Centra.

''Diplomirani je socijalni radnik, na njega će se primjenjivati odredbe o sistematizaciji radnih mjesta. U ovom trenutku će raditi poslove u okviru svog zvanja. U ovom trenutku će oni dolaziti na radno mjesto, hoće li ići na teren, o tome ćemo tek u utorak. Pričekajmo nalaz inspekcije'', objasnila je Jugović.

Dodal je da će kao ravnatelj inzistirati da se sve pročešlja, te da planira obaviti sve terenske očevide gdje postoje ovakve ili slične situacije.

Svi moramo raditi na tome da se ovako nešto slično opet ne dogodi. Ako nalaz pokaže propuste djelatnika, otkaza će sigurno biti, zaključila je.